NAPOKON MALO CRNO-BELOG DIMA: Francuski NBA plejmejker (samo) u mislima Obradovića

V. P.

04. 08. 2023. u 20:28

OTKAD je Nikola Mirotić isfintirao dogovor sa Partizanom, nije bilo transfer vatre u blizini Humske. Pojavilo se nešto malo dima nakon što je francuski „Ekip“ plasirao informaciju da su crno-beli zainteresovani za Franka Nilikinu, ali nisu jedini…

НАПОКОН МАЛО ЦРНО-БЕЛОГ ДИМА: Француски НБА плејмејкер (само) у мислима Обрадовића

Foto FIBA

Evropsku konkurenciju za 25-godišnjeg plejmejkera imaju u Asvelu, koji je navodno poslao konkretnu ponudu reprezentativcu „trikolora“. Nilikina je prethodne dve sezone proveo u Dalasu, ali sa sporednom ulogom u timu koji pripada Luki Dončiću. U poslednjoj je nastupio na 47 mečeva i za prosečno 13 minuta na terenu beležio 2,9 poena, 1,3 skoka i 1,2 asistencije.

Nakon što je 2016. doneo Francuskoj zlato na juniorskom Evrobasketu (u finalu postigao 31 poen), Njujork Niksi su se neoprezno zaleteli i iduće godine pokupili Nilikinu kao (pre)visokog osmog pika na NBA draftu. Tokom prve tri sezone u najboljoj ligi sveta igrao je više od 20 minuta po utakmici, ali nije opravdao poverenje Niksa, poznatih po brojnim promašajima prilikom izbora igrača na draftu.

EGZUM: PARTIZAN ZAUVEK

DANTE Egzum se rastao od Partizana posle jedne sezone kako bi se vratio u NBA kao igrač Dalasa. Osetio je potrebu da se zahvali crno-belima:

- Ni sam ne znam gde da počnem, toliko emocija i uspomena! Partizanu i neverovatnim navijačima - hvala vam što ste me prihvatili, podržavali i verovali mi tokom čitave sezone. Bilo je uspona i padova, pobeda i poraza, zahvalan sam što je ovo bio deo mog puta. Počastvovan sam što sam imao ulogu u osvajanju nove titule, energija i ljubav koju sam dobio ovde nisam video nigde drugde, zauvek ću to pamtiti - napisao je na svom Instagram profilu.

Možda ih je zavaralo to što je u tom juniorskom finalu pogodio sedam trojki iz deset pokušaja. Nilikina nikad nije bio kvalitetan šuter, niti će to postati, dok se njegove plejmejkekrske sposobnosti mogu, u najboljem slučaju, svrstati u kategoriju prosečnih. Njegova najveća vrlina leži u atletskim aspektima igre, veoma je snažan, pokretan, ima duge ruke. Sve što je potrebno za epitet vrhunskog defanzivca i po NBA standardima.

Zbog toga i dalje ima želju da se izbori za novu šansu preko Atlantika. Ukoliko ne bude interesovanja nekog NBA tima, okrenuće se evroligaškim opcijama. Asvel želi što više domaćih igrača, vratio je u domovinu Timotija Luvavua i poslao ponudu Nilikini. Partizan za sada nije otišao dalje od ispitivanja terena.

Avgust se ubrzano odmotava, a jadranski šampion je i dalje na samo dva pojačanja (Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka). Planira još tri, na pozicijama plejmejkera, krilnog centra i centra.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić uživa u zasluženom odmoru i to kako...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (1)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?