"ORLOVI" OTKRIVAJU KARTE: Košarkaši Srbije u meču sa Grčkom prvi put pred očima javnosti

V. P.

08. 08. 2023. u 15:15

NAKON pobeda nad BiH i Poljskom u trening utakmicama iza zatvorenih vrata, „orlovi“ izlaze na svetlost dana. Videćemo ih prvi put na delu na Akropolis kupu u Atini, u utorak u duelu sa domaćinom Grčkom (18.45, Sport klub) i u sredu protiv dužnika na kvadrat Italije (18.45).

ОРЛОВИ ОТКРИВАЈУ КАРТЕ: Кошаркаши Србије у мечу са Грчком први пут пред очима јавности

FOTO: AP

Na prve zvanične mečeve Srbije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo na Filipinima (25. avgust - 10. septembar), selektor Svetislav Pešić poveo je sledećih 14 igrača: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Boriša Simanić.

Trenutno su u procesu rehabilitacije Alen Smailagić i Uroš Trifunović, dok je slobodno dobio sveži mladoženja Dušan Beslać. Na zasluženom odmoru je zlatni junior Nikola Topić, MVP Evrobasketa za momke do 18 godina priključiće se pripremama seniorskog tima po povratku iz grčke prestonice.

- Odigrali smo dve trening utakmice. Nije bilo nikakvih tajni, već je želja bila da budemo sami, kako bismo trenirali, što se pokazalo kao pun pogodak. Imali smo dosta dobre, vrlo agresivne i ambiciozne protivnike. Idemo dalje, čekaju nas prve zvanične utakmice, najpre Akropolis kup u Atini. Nadamo se da će nam pomoći, još smo u procesu uigravanja, ali uvek želimo da se pokažemo u dobrom svetlu - rekao je Pešić.

ŽREB ZA EVROBASKET 2025.

PRE prve utakmice na Akropolis kupu, Srbija je saznala imena protivnika u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine.

"Orlovi" će igrati u grupi G sa selekcijama Finske, Gruzije i Danske.

Podsetimo, iz osam grupa sa četiri ekipe po tri će izboriti plasman na EP.

Meč sa Grčkom, za koju neće nastupiti NBA superstar Janis Adetokumbo, ujedno je prvi test sa učesnikom predstojećeg Mundobasketa. Drugi je sa Italijom, koja nam je prošlog leta srušila šampionske snove već u osmini finala Evrobasketa, pre dve godine i olimpijske u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu. Zanimljivo je da ćemo se, skoro izvesno, ponovo sresti sa „azurima“ u drugoj rundi Svetskog prvenstva u Manili.

Pre nego što se otisnu na Daleki istok, reprezentativci Srbije predstaviće se svojim navijačima u utakmici sa Portorikom, 16. avgusta u „Štark areni“. Pre nego što stignu na odredište odigraće još dve pripremne utakmice, obe u Šenženu. Prvu 20. avgusta sa selekcijom Kine, koju vodi naš bivši selektor Aleksandar Đorđević, drugu dan kasnije sa Brazilom.

Kina je protivnik i na premijeri Mundobasketa u okviru B grupe, u kojoj su još reprezentacije Portorika i debitanta Južnog Sudana. Dakle, naš stručni štab odlučio je da se tokom priprema sastane sa dva od tri protivnika u preliminarnoj fazi Mundobasketa.

BONUS VIDEO: SVE PRŠTI OD DUELA: Trening košarkaške reprezentacije Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom