MIROTIĆ U EVROPI, HARDEN U AMERICI: Najpopularnija brada na svetu želi da zabavlja Kineze, ali pita se i Filadelfija

V. P.

17. 08. 2023. u 22:47

EVROPSKA košarkaška javnost pratila je letnju sapunicu sa Nikolom Mirotićem u glavnoj ulozi, sada je na redu američki blokbaster sa NBA superstarom Filadelfije. Gde će nastaviti karijeru najpopularnija brada na svetu?

МИРОТИЋ У ЕВРОПИ, ХАРДЕН У АМЕРИЦИ: Најпопуларнија брада на свету жели да забавља Кинезе, али пита се и Филаделфија

FOTO: Tanjug/AP

Iako je potpisao novi ugovor sa Siksersima, Džejms Harden ni po koju cenu ne želi da se pojavi u trening kampu franšize iz grada bratske ljubavi. Naime, ljubav je pukla jer je nekadašnji MVP lige pristao da produži saradnju zbog toga što mu je obećano da će nakon toga biti trejdovan u drugi tim, što je ranije zahtevao od menadžmenta. Međutim, kako nije pronađena adekvatna trejd kombinacija, generalni menadžer File Deril Mori našao se na tapetu. 

- Mori je lažov i nikad neću biti deo organizacije čiji je on član - dva puta je poručio ogorčeni Harden, koji je u tom trenutku boravio u Kini.

Turustički ili poslovno? Odgovor na ovo pitanje može se naslutiti iz sledećih reči 33-godišnjeg beka:

- Svaki put kada dođem ovde, osetim neverovatnu ljubav, tako da mislim da ljudi u Kini zaslužuju da me vide da igram ovde - rekao je Harden za "Filadelfija inkvajer". 

Ipak, želje su jedno, stvarnost nešto drugo. Prema poslednjem kolektivnom ugovoru, ako igrač namerno propusti prvih 30 dana sezone, to se tretira kao kršenje ugovora i nije u mogućnosti da potpiše za drugi profesionalni tim ukoliko njegov poslednji ne odobri. Filadelfija je već prošla kroz identičnu situaciju sa Benom Simonsom, koji je postavio ultimatum odbijajući da se vrati u tim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)