KAMPACU I VILDOZI NE CVETAJU RUŽE: Argentinci na svom terenu pregaženi od Bahama na NBA pogon

V. P.

17. 08. 2023. u 21:22

ARGENTINCI su doživeli šok kada ih je pred njihovom vatrenom publikom Dominikanska Republika izbacila iz igre za predstojeće Svetsko prvenstvo. Doskorašnjem dvojcu Crvene zvezde Fakundu Kampacu i Luki Vildozi ne cvetaju ruže ni u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

КАМПАЦУ И ВИЛДОЗИ НЕ ЦВЕТАЈУ РУЖЕ: Аргентинци на свом терену прегажени од Бахама на НБА погон

Foto: AP

Argentinci su poraženi od Bahama (89:101), što bi nekome ko ne prati pomno košarku moglo da deluje kao prvorazredna senzacija. Nipošto to nije, jer za Bahame igraju njihove NBA zvezde. Centar Finiksa i prvi pik na draftu 2018. godine Deandre Ejton, bio je igrač meča sa učinkom od 22 poena (11/16 za dva), 15 skokova, tri blokade i dve ukradene lopte. NBA veteran Erik Gordon, od ovog leta njegov saigrač u Sansima, bio je najefikasniji sa 24 poena, jedan manje postigao je bek Indijane Badi Hild, uz šest skokova i tri asistencije. Gordon je bio najbolji šesti igrač lige 2017. i te godine i pobednik u takmičenju u šutiranju trojki. Tu titulu osvojio je i Hild 2020. na ol-star vikendu. 

U selekciji "gaučosa" najbolji je bio Kampaco, povratnik u redove Reala postigao je 18 poena, uz deset asistencija, sedam ukradenih lopti i četiri uhvaćene, odličan je bio i Vildoza sa 15 poena, ali nedovoljno za trijumf nad Bahamima na NBA pogon. 

Ovaj pretkvalifikacioni turnir igra se u Argentini, učestvuje sedam timova i samo jedan će se plasirati u kvalifikacije za OI u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)