DAVIDOVAC PRED PUT U KINU: Svaka utakmica nam je značajna, drago mi je da su mladi igrač sa nama

Novosti online

17. 08. 2023. u 18:18

KOŠARKAŠI Srbije odigraće još dva prijateljska meča protiv Kine i Brazila pre početka Svetskog prvenstva. Među 13 putnika za Šenžen gde će se igraju pomenuti dueli našao se i Dejan Davidovac.

ДАВИДОВАЦ ПРЕД ПУТ У КИНУ: Свака утакмица нам је значајна, драго ми је да су млади играч са нама

FOTO: M. Vukadinović

Krilni igrač Crvene zvezde prokomentarisao je dosadašnji tok priprema i veruje da će "orlovi" iz dana u dan podizati formu.

- Sve izgleda prilično dobro, počevši od te prve utakmice prijateljske koja je bila zatvorena za javnost, gde smo takođe bili dobri. Brzo smo se uigrali, iako smo sa svih strana skupljeni. Bitna utakmica pred polazak na put i nadam se će tako biti i tamo - rekao je Davidovac za "Mozzart Sport".

Priliku da budu deo reprezentacije ovog leta dobili su talentovani igrači Nikola Jović i Nikola Topić.

- Drago mi je što su tu, što ima mladih igrača koji su sa nama. Nadam se da će se takav trend nastaviti. Veoma su kvalitetni i talentovani, jedan je u NBA, to sve govori, a ovaj drugi, nadam se u što skorije vreme.

Srbija je do sada odigrala pet utakmica, pobeđeni su BiH, Poljska (zatvoreni susreti za javnost), zatim Grčka i Portoriko, a jedini poraz desio se od Italije na Akropolis kupu (88:89).

Izabranici Svetislava Pešića odigraće još dve utakmice pre početka Mundbasketa - protiv Kine (20. avgust) i Brazila (21. avgust).

- Ovo je period gde više gledamo sebe, da napredujemo kao ekipa. Ne gledamo rezultat, protivnike... Još malo vremena je ostalo do prvenstva i trudimo se da ispravimo naše greške, svaka utakmica nam je značajna.

Protiv južnoameričke selekcije Davidovac će imati priliku da odmeri snage sa novim saigračem iz Crvene zvezde, Jagom dos Santosom.

- Očekujem dobru utakmicu. Vidim da on dobro igra, nadam se da će tako biti i na prvenstvu, kao i u sezoni. To će nam biti prvi susret - zaključio je momak iz Zrenjanina.

Podsetimo, Srbija na Svetskom prvenstvu (25. avgust - 10. septembar) igra u grupi B sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: Arena svedočila sjajnoj igri Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)