SRBIJA - KINA, DANAS: Kari i Sale igraju pokerašku blef partiju

Novosti online

20. 08. 2023. u 08:00

NEMA predaha za „orlove“. Putešestvije do Šenžena, promena vremenske zone, aklimatizacija u teretani, u subotu dva treninga, u nedelju u 13.30 časova pretposlednji test pred početak Svetskog prvenstva u Manili.

СРБИЈА - КИНА, ДАНАС: Кари и Сале играју покерашку блеф партију

Foto KSS

Protivnik je selekcija domaćina FIBA kupa solidarnosti Kina, vođena blistavim umom Aleksandra Đorđevića, srpske igračke, slobodno možemo reći i selektorske legende.

Imajući u vidu da će se ove dve reprezentacije sastati za šest dana u prvoj utakmici na Mundobasketu, biće zanimljivo videti pokeraške blefove Đorđevića i Svetislava Pešića, njegovog trenera iz juniorskih dana. Logično je pretpostaviti da neće baciti sve karte na sto, neke adute sačuvaće za svetsku premijeru na Filipinima.

Očekuje se da će naš selektor koristiti svih 13 raspoloživih igrača, jedan će otpasti najkasnije 48 sati pre prvog meča na šampionatu. Izvesno je da među 12 odabranih neće biti Boriša Simanić ili Aleksa Radanov, zavisno od Karijeve procene da li je timu potrebniji igrač upotrebljiv i u reketu, ili neko ko pokriva sve tri spoljne pozicije.

Podsećamo, u timu su Bogdan Bogdanović, Stefan Jović, Nikola Jović, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Dejana Davidovac i Filip Petrušev.

TOPLA DOBRODOŠLICA

TOPLA dobrodošlica za Srbiju u Kini. Generalni sponzor FIBA kupa solidarnosti upriličio je konferenciju za medije sa našim reprezentativcima, tokom koje su razmenjene reči zahvalnosti i prigodni pokloni.

U ime Košarkaškog saveza Srbije, okupljenima se obratio generalni sekretar Zlatko Bolić, koji se zahvalio na pozivu, poželeo svim učesnicima da na terenu prikažu dobru igru i da se na najbolji mogući način spreme za Svetsko prvenstvo.

Srbija će poslednju pripremnu utakmicu odigrati u ponedeljak protiv selekcije Brazila (14.00), takođe u milionskom gradu na jugu Kine, potom u utorak pakuje kofere za transfer na Filipine, gde je 26. avgusta očekuje svetska premijera u duelu sa Kinom. U grupi B su još reprezentacije Portorika i Južnog Sudana, dve prvoplasirane idu u drugu rundu, u kojoj će se sastati sa dva najbolja tima A grupe, u kojoj su Italija, Dominikanska Republika, Angola i domaćin šampionata Filipini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)