ON JE BORIŠU POSLAO NA OPERACIJU: Ovo je trenutak kada je Simanić stradao u Manili (VIDEO)

Novosti online

31. 08. 2023. u 08:11

Srpski reprezentativac Boriša Simanić doživeo je povredu u Manili i za njega je Mundobasket završen.

ОН ЈЕ БОРИШУ ПОСЛАО НА ОПЕРАЦИЈУ: Ово је тренутак када је Симанић страдао у Манили (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Tim povodom saopštenje je izdao Košarkaški savez Srbije. 

- Nakon utakmice za Južnim Sudanom, reprezentativac Srbije Boriša Simanić je zbog povrede završio takmičenje. U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predelu bubrega. Procena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč.

- Odmah po izlasku iz igre, Boriša je upućen na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan.

- Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu - navodi se u saopštenju KSS.

Simanić je u igru ušao kada je utakmica bila rešena, na tri minuta i 34 sekunde do kraja meča.

U duelu ispod koša, na minut i 52 sekunde do kraja, laktom u bubreg udario ga je Nuni Omot.

Boriša se odmah sagao uz bolnu grimasu, ali nije delovalo toliko ozbiljno i svi su mislili da je u pitanju rebro.

Nije mogao da nastavi meč, a sudije su nakon gledanja snimka procenile da nije bilo namere, a u snimku možete pogledati taj duel i proceniti sami.

Kada su sudije odsvirale kraj, moglo se videti da na klupi nema Boriše ni doktora Dragana Radovanovića, koji mu je tada verovatno ukazivao pomoć i dobro procenio da naš košarkaš mora u urgentni.

Prosto je neverovatno s kakvim se pehovima susreće selektor Srbije Svetislav Pešić, pošto su prethodnih dana povređeni bili Filip Petrušev i Aleksa Avramović, koji su propustili meč poslednjeg kola grupe B na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" će u drugom krugu igrati protiv Dominikanske Republike i Italija, a meč s "azurima" na programu je u petak od 10 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)