AU, KAKVA UTAKMICA! Amerika ostala bez gasa, Kanada nakon produžetaka i velike drame stigla do bronze na Mundobasketu

Novosti online

10. 09. 2023. u 12:38

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedila je Sjedinjene Američke Države nakon velike drame i produžetaka rezultatom 127:118 i okitili se bronzanom medaljom na ovogodišnjem izdanju Mundobasketa.

АУ, КАКВА УТАКМИЦА! Америка остала без гаса, Канада након продужетака и велике драме стигла до бронзе на Мундобаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Prva četvrtina je bila u znaku Kanade, oni su kontrolisali igru i otišli na devet poena prednost, dok u drugoj Amerikanci kreću više da pogađaju i vraćaju se na samo dva poena  zaostatka.

U trećoj četvrtini ponovo Kanada pravi sedam poena razlike, a ukupno sa devet poena prednosti odlaze u poslednju deonicu. Četvrta četvrtina je prošla u znaku velike borbe, Amerikanci su uspeli da čak stignu i do prednosti na minut i po do kraja meča, međutim Kanada je imala odgovor na rafalnu paljbu izabranika Stiva Kera i odlaze na četiri poena prednosti na samo 4 sekunde do kraja.

Onda na scenu stupa Majkl Bridžis koji je imao dva slobodna bacanja, prvo pogodio, drugo promašio, uhvatio ofanzivni skok, izvukao se na tri poena i pogodio uz zvuk sirene.

Kada se očekivalo da je momentum na strani Amerike i da su u naletu, Dilon Bruks najbolji košarkaš Kanade na ovom meču uzima stvari u svoje ruke i pogađa nekoliko šuteva za lepu zalihu Kanade koja je produžetak i meč privela kraju bez većih problema.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su maestralni Dilan Bruks sa 39 poena i Šej Gildžius Aleksander sa 31, dok su se kod Amerike istakli Entoni Edvards sa 24 i Ostin Rivs sa 23 poena.

Podsetimo, reprezentacija Srbije će pokušati da se okiti zlatom na Mundobasketu protiv Nemačke, meč je na programu od 14:40 časova.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije pred finale Mundobasketa iznenadili košarkaše ispred hotela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?