MI SMO ZEMLJA TALENATA : Željko Rebrača, predsednik Košarkaškog kluba Vojvodina

S.B.

14. 09. 2023. u 14:20

NA "Spensu" je danas Košarkaški klub Vojvodina promovisao novi tim za predstojeću sezonu, a Željko Rebrača, predsednik kluba, imao je posebnu uvertiru.

МИ СМО ЗЕМЉА ТАЛЕНАТА : Жељко Ребрача, председник Кошаркашког клуба Војводина

S.B.

- Sve čestitke našim košarkašima, čije srebro sija kao zlato, kao i zlatnim basketašima i, naravno, našem Novaku Đokoviću, za čije uspehe se jednostavno ostaje bez teksta. Oni su potvrda, s obzirom na to da su uradili velike stvari, da imamo neviđene talente u Srbiji. Košarkaši su pokazali da su ekipa i da ujedinjeni mogu mnogo toga da urade. Nije se baš verovalo mnogo u njih na početku, a stigli su u finale. Zato, smatram da moramo više da radimo, da dignemo letvicu na još viši nivo i mnogo više da budemo posvećeni, da imamo naš sistem i našu ligu. Želimo mlade igrače koji će da se razvijaju, napreduju i igraju za reprezentaciju i da zadovoljimo želje košarkaške javnosti - to je, u dahu, izgovorio Željko Rebrača, naš proslavljeni košarkaški as, sada predsednik košarkaša Vojvodine, na današnjem predstavljanju tima Novosađana za nastupajuću sezonu.

On je takođe naglasio da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti radu sa mlađim kategorijama, koji su budućnost košarke u Srbiji.

O željama i ambicijama novosadskih košarkaša, Rebrača je istakao plasman u ABA 2 ligu i vrh KLS lige, s obzirom na to da se prethodnih godinu i po dana, uz podršku Grada Novog Sada, koji je najveći donator košarkaša, mnogo toga dobrog uradilo.

- Od 52 miliona dinara duga, vratili smo 80 odsto i ušli u redovan režim, bili treći sa istim brojem bodova ali slabijom koš-razlikom. Imali smo mnogo izazova, koji nam predstoje i u novoj sezoni, oformili smo tim za takmičenje i hvatamo zalet i u mlađim kategorijama. Jer, Vojvodina mora da bude baza najtalentovanijih klinaca, a Novi Sad ima sve preduslove da to ponudi. Vojvodinu vidim uskoro u vrhu srpske i regionalne košarke.

Kada je reč o angažovanju igrača iz inostranstva, Amerikanca Tejlora Džonsona, koga je Vojvodina angažovala, Rebrača ističe da je to primer upravo za mlađe, da na delu vide profesionalni odnos.

- Mlad je igrač, ima kvalitet i dobre ljudske osobine, odmah se uklopio u tim koji želi velike stvari. Mlađi mogu da se ugledaju na njega i da rade što je moguće više. Nemam ništa protiv angažovanja stranaca u klupskoj košarci, ali kada je reč o reprezentaciji, tu sam izričit. Smatram da je reprezentacija naša slika, odraz naše košarke i iza toga stojim - kategoričan je Rebrača.

Sastav

Novosađani su od prošle sezone sačuvali okosnicu tima, kapiten Marko Ljubičić, Uroš Banjac, Luka Nedeljkov, Filip Stanojević i Bogdan Zagođanin, a pojačanja i pridošlice su Stefan Savić, Tejlor Džonson, Vasilije Vučetić, Petar Rakičević, Boško Bumbić, Toma Ivošev, Luka Savanović, Balša Radonjić, Rade Zečević i Marko Vučković, a vodi ih trener Miloš Isakov Kovačević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)