"PODRŽAVAM ODLUKU JOKIĆA!" Stojaković: Imao je pritisak i sa jedne i sa druge strane

Novosti online

24. 09. 2023. u 09:45

NIKOLA Jokić odlučio je ovog leta da odmori i nije bio deo reprezentacije Srbije na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u košarci. Asa Denvera podržao je Ognjen Stojaković koji se nalazi u stručnom štabu "orlov", ali i Nagetsa.

ПОДРЖАВАМ ОДЛУКУ ЈОКИЋА! Стојаковић: Имао је притисак и са једне и са друге стране

FOTO: FIBA.Basketball

Naš nacionalni tim je i bez centra iz Sombora uspeo da ostvari veliki razultat - osvojena je srebrna medalja.

- Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije. Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere - rekao je Stojaković za "Denver Post".

Najupečatljivije sa Mundobasketa mu je polufinalni meč sa Kanadom, posle kojeg je postalo jasno da će Srbija osvojiti medalju.

- Taj trenutak je bio... Vau. Ok. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju.

Doček ispred gradske skupštine bio je spektakularan i to je nešto što se zauvek pamti.

- Biti na balkonu skupštine... Znate koliko ste radosti i sreće doneli svim tim ljudima. To je više od igre. I onda razmišljate o tome šta se događalo pre 20 godina, možda i više, 30 godina. Ja sam bio jedan od klinaca tamo u toj gomili.

Na kraju se dotakao i Jokića i njegove odluka da ovog leta ne bude deo reprezentacije.

- Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam - zaključio je Stojaković.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom