SKANDAL U IZRAELU: Hapoel odbio da dođe na meč sa Makabijem zbog tretmana policije prema njegovim navijačima

Novosti online

29. 09. 2023. u 08:45

NEREDI koje su u utorak priredili fudbalski navijači gradskih rivala iz Tel Aviva, Makabija i Hapoela, rezultirali su skandalom zbog kojeg nije odigrana košarkaška utakmica ovih timova u polufinalu Superkupa izraelske lige.

СКАНДАЛ У ИЗРАЕЛУ: Хапоел одбио да дође на меч са Макабијем због третмана полиције према његовим навијачима

FOTO: EPA

Policija je za ovaj meč preduzela dodatne mere bezbednosti. Iako su ulazi u dvoranu otvoreni nekoliko sati pre početka, počeli su da se stvaraju veliki redovi zbog strogih procedura. Svaki posetilac je morao da pokaže ličnu kartu, gledaoci su proveravani detektorima metala, čak su i maloletnici morali da prođu iste procedure kao odrasli.

Ovakve mere su presedan u izraelskoj košarci, tako da su mnogi navijači došli bez legitimacija i nisu mogli da uđu u dvoranu. Uz velika kašnjenja i poteškoće, Hapoel je objavio saopštenje u kojem je poručio da klub neće stići na utakmicu.

- Ljubitelji sporta - ne kriminalci! Od jutra su počele da stižu poruke iz kojih smo shvatili da će izraelska policija utakmicu tretirati kao ratni događaj u kojem su svi navijači, uključujući sve od osam do osamdeset godina, žene, deca, tretirani kao potencijalni zločinci. U svetlu odnosa prema publici na ulazu, zaključili smo da nema smisla da idemo da igramo. Sport pripada navijačima - saopštio je Hapoel.

Nakon saopštenja, utakmica je zvanično prekinuta, a Makabi je prošao u finale gde će se sastati sa Hapoelom iz Jerusalima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo