"OVAJ KLINAC JE NOVO SRPSKO ČUDO": Hrvati "odlepili" za košarkaškim biserom "orlova"

Novosti online

22. 10. 2023. u 08:40

Region bruji o sjajnom srpskom košarkašu Nikoli Topiću.

ОВАЈ КЛИНАЦ ЈЕ НОВО СРПСКО ЧУДО:  Хрвати одлепили за кошаркашким бисером орлова

Foto: ABA liga

Sin nekadašnjeg reprezentativca, Milenka Topića, nedavno je napunio 18 godina i drugi je u poretku za MVP-a ABA lige, a stručnjaci ga vide i u top 15 igrača na NBA draftu naredne godine.

Hrvatski "Indeks" je u subotu napisao opširan tekst o mladom košarkašu Srbije koji je, podsetimo, bio i na spisku Svetislava Pešića pred Mundobasket, ali je otpao u poslednji čas.

Tekst sa naslovom "Ovaj klinac je novo srpsko košarkaško čudo" je jedan od najčitanijih i najkomentarisanijih na sajtu "Indeksa".

Tekst koji potpisuje Toni Horvat bavio se suspenzijom Topića zbog administrativne greške.

- Dogovoren je bio ostanak u FMP tokom sezone, ali je Crvena zvezda napravila administrativnu grešku i registrovala ga za novi klub, a dan kasnije igrao je u Valensiji, te je umesto skupljanja iskustva u ABA ligi bio suspendovan. Brzo je pronađeno rešenje, nastupao je u OKK Beogradu, gde je iz prve petorke istisnuo prvog pleja i poveo tim u pobedničku seriju.

Podsećaju Hrvati da je u jednom meču juniorske Evrolige postigao 49 poena uz 12 asistencija.

- Igrao je za Zvezdine juniore sa kojima je nastupio na Nekst gen turniru, gde je izjednačio rekord turnira sa 49 poena i 12 asistencija uz indeks 65. To su pre njega uspeli samo Nikola Mirotić i Dragan Bender.

Nastavio je igrati za Zvezdine juniore, s kojima je nastupio na prestižnom Euroliginom turniru Next Generation, na kojem je u jednoj utakmici izjednačio rekord natjecanja s 49 poena, uz koje je podijelio i 12 asistencija. Valorizaciju veću od njegove (65) u povijesti tog turnira imali su samo Nikola Mirotić i Dragan Bender.

Podsećaju da je Realu upisao 39, a Barseloni 25 poena, kao i Panatinaikosu 28...

Nisu ga uočili samo skauti NBA timova, već i brojnih koledža, ali njega je zanimala samo Crvena zvezda - piše Indeks.

Prisećaju se Hrvati da je mladi Topić osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije do 18 godina, uz ujedno osvojenu i titulu MVP turnira. Nakon čega ga je priključio seniorskoj reprezentaciji Svetislav Pešić, a sa spiska putnika za Mundobasket ispao je na kraju priprema.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima