PARTIZAN PROTIV TRADICIJE: Crno-beli jure prvu pobedu nad Cedevita Olimpijom u LJubljani

V. P.

20. 11. 2023. u 13:17

PARTIZAN je ligaški deo prošle sezone završio na prvom mestu sa dva poraza, koliko ima i u ovoj, ali posle samo sedam odigranih kola. Uveliko je ušao u nedozvoljeni minus na računu, u slučaju trećeg i najzagriženiji navijači digli bi ruke od pol-pozicije za plej-of ABA lige.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ: Црно-бели јуре прву победу над Цедевита Олимпијом у Љубљани

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli sa tom jasnom računicom danas igraju derbi sa Cedevita Olimpijom u "Stožicama" (17.30), mestu gde su na svih pet gostovanja ostajali kratkih rukava. Prednost u kvalitetu je na njihovoj strani, ali bila je i u duelima sa Megom i Igokeom.

- Pred nama je utakmica u Ljubljani, gde smo prošle sezone dva puta izgubili i gde tokom poslednjih nekoliko godina Partizan veoma teško dolazi do pobede - kaže trener Partizana Željko Obradović. - Cedevita Olimpija ima dobar tim, prilično iskusne igrače i sigurno nas čeka veoma težak zadatak. Ništa novo neću reći ako ponovim da energija i koncentracija tokom svih 40 minuta utakmice donose prevagu. Tako će biti i u ovom meču, a na nama je da učinimo sve kako bi te stvari bile na našoj strani.

BEZ PANTERA, TRIFE...

TRENER crno-belih Željko Obradović neće imati na raspolaganju sve igrače za meč sa Olimpijom, ali dolaskom Bruna Kabokla i povratkom oporavljenog Mateuša Ponitke sastav je dovoljno dubok da može da nadoknadi neke izostanke.

Kapiten Kevin Panter je već duže na bolovanju, listu su produžili Balša Koprivica i Uroš Trifunović sa rupturom butnog mišića, dok je prethodni meč sa Albom propustio Alen Smailagić.

"Zmajčeki" su u ovu sezonu ukoračili sa novim trenerom Simoneom Pjaniđanijem, rešeni da načine iskorak u odnosu na prethodne. U Evrokupu su zakucani za dno A grupe sa sedam poraza u isto toliko mečeva, u ABA ligi su na skoru 5-2, poraženi su na gostovanjima Crvenoj zvezdi i Igokei.

- Utakmica protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani je uvek veoma zahtevna i svesni smo kakav nas izazov očekuje - ističe bek crno-belih Ognjen Jaramaz. - Teško gostovanje protiv veoma dobrog tima u kojem je nekoliko vrlo iskusnih igrača. Pripremamo se najbolje što možemo i sigurno ćemo izaći na teren sa velikom željom i motivom da prikažemo svoju najbolju igru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener