ZVEZDA SIJA SA VRHA: Kako su crveno-beli stali na čelo jadranskog karavana

V. P.

21. 11. 2023. u 15:07

ZVEZDA nije sijala, ali posle 8. kola ABA lige sija sa vrha tabele. Crveno-beli su u utakmici sa fenjerašem Mornarom lako stigli do sedme pobede i preuzeli lidersku poziciju u regionalnom takmičenju - 95:75.

ЗВЕЗДА СИЈА СА ВРХА: Како су црвено-бели стали на чело јадранског каравана

Foto: ABA liga

Opuštena atmosfera na tribinama hale „Aleksandar Nikolić“, takođe i na terenu. Previše opuštena za ukus trenera crveno-belih Sferopulosa, koji je tokom prvog poluvremena više puta besnim gestikulacijama izražavao nezadovoljstvo ležernom odbranom svojih igrača. Napad je funkcionisao sasvim solidno, u dobroj meri uz pomoć labave defanzive gostiju iz Bara.

Dvocifrenu prednost rano su obezbedili Gedraitis i Simonović, koji se oporavio od povrede i prvi put zaigrao od dolaska grčkog stratega. Litvanac je u prvom delu meča postigao tri od ukupno pet timskih trojki iz 19 pokušaja. Zvezda je uglavnom poentirala iz reketa, skupila je čak deset ofanzivnih skokova, koliko i ekipa Mornara na ukupnom skakačkom saldu. ABA veteran u timu Mornara, američki bek Voler, u prvih 20 minuta upisao je 14 poena bez promašaja.

Verovatno je Sferopulos veći deo govora u svlačionici posvetio angažovanju u odbrani, ali su njegove reči ušle igračima na jedno uvo i izašle na drugo. Međutim, otupela je oštrica napada Mornara, posebno Volera, tako da je Zvezdi za ubedljivu prednost bilo dovoljno da Nedović asistira, a Tobi pogađa iz situacija lakših nego na treningu.

Nakon nedelje sa duplim evroligaškim programom, grčki trener se trudio da ravnomerno raspodeli minutažu i osveži ekipu pred nastavak elitnog takmičenja. Crveno-beli u petak dočekuju Milano (20.30), skor 3-6 nameće imperativ pobede kako bi počeli da sustižu konkurente za plasman među osam najboljih.

C. ZVEZDA - MORNAR 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 4.121. Sudije: Dragojević, Savović, Hadžić.

C. ZVEZDA: Lazarević 11, Teodosić (4 as), Davidovac 7, Mitrović 6, Simonović 13 (7 sk), Tobi 16 (6 sk), Bolomboj 4, Ilić 9 (8 sk), Nedović 11 (9 as), Gedraitis 11, Kuzmić 5, Dos Santos 2 (5 as).

MORNAR: Starovlah 4, Luis 3, Kovačević 3, Miković 2, Voler 14, Komnenović 5, Gavrilović 13, Jovanović 2, Vranješ 10, Marej 6, Radetić 4, Bojkins 9.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)