LAKIM KASOM DO REKORDA: Jokić ostavio u prašini čuvenog Robertsona i ćaskao o konjima

V.P.

15. 12. 2023. u 13:46

PEDANTNI američki statističari notirali su još jedan rekord Nikole Jokića posle pobede Denvera nad Bruklinom (124:101).

ЛАКИМ КАСОМ ДО РЕКОРДА: Јокић оставио у прашини чувеног Робертсона и ћаскао о коњима

FOTO: Tanjug/AP

Postao je prvi igrač koji je u sedam uzastopnih sezona imao deset i više tripl-dabl mečeva, čime je pretekao legendarnog Oskara Robertsona.

Do dvocifrenog učinka u tri kategorije stigao je pre kraja treće četvrtine u "Bol areni", u poslednjoj je svoj 115. tripl-dabl u karijeri pojačao na 26 poena, 15 skokova i deset asistencija. Posle 26 utakmica branilac titule je na skoru 17-9 (10-1 na domaćem terenu).

- Zadovoljni smo, ali možemo da budemo bolji - rekao je Jokić. - Nekad izgubimo fokus, tu oštricu koju imamo. Nije lako ni držati stalno nivo, devet godina ni u jednoj utakmici nismo spuštali gard. Mi smo ekipa radnika, mnogo se trudimo, zato moramo da radimo za sve na parketu. Kada izgubimo ili kada se zadovoljimo trenutnim rezultatima, nešto će se desiti i doći će serija poraza. Glavna stvar je da budemo fokusirani cele sezone.

Novinari su na konferenciji za medije pažnju posvetili i Jokićevoj strasti van terena. Povodom nacionalnog dana konja u SAD dobio je čestitku NBA lige.

- Da budem iskren, stvarno ne znam koliko konja imam - rekao je Jokić i potom dočarao kako se oseća dok ih gleda na trkama. - Stresno, mislim da je lakše kada voziš. To je drugačiji svet, upoznajem nove zanimljive ljude, a samo biti u blizini konja... Mislim da je to najbolji sport na svetu.

Vasilije Micić sa klupe, a Aleksej Pokuševski u civilu jer nije bio u sastavu Oklahome za meč sa Sakramentom, posmatrali su okršaj Šaja Gildžesa Aleksandera i Dierona Foksa.

Šaj je postigao 43 poena, Foks dva manje, ali su pobedu odneli domaći Kingsi sa 128:123.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)