EVROPA POD "PARNIM VALJKOM": Partizan trenutno u najboljoj formi

G. KELIĆ

18. 12. 2023. u 17:30

UVERLjIVIM trijumfom nad Budućnosti (96:83), košarkaši Partizana su seriju pobedničkih mečeva u svim takmičenjima produžili na osam. Niz kojim trenutno ne može da se pohvali nijedan tim u Evropi, što ih u ovom trenutku imenuje za najbolju ekipu Starog kontinenta u tom segmentu.

ЕВРОПА ПОД ПАРНИМ ВАЉКОМ: Партизан тренутно у најбољој форми

Foto: ABA liga

U obzir su uzeti učesnici dva najviša ranga u evropskoj košarci (Evrolige i Evrokupa), to jest ukupno 38 timova. Izabranici Željka Obradovića su i u elitnom i u regionalnom takmičenju slavili u prethodna četiri kola, poslednji put su gorčinu poraza osetili još 24. novembra na gostovanju Anadolu Efesu u Istanbulu (100:94) i zbog toga su sa razlogom u vrhu na obe tabele.

- Moramo da nastavimo ovako, igramo mnogo utakmica ovih dana, sledi nam turneja po Španiji i okršaji sa Valensijom i Realom u duplom kolu Evrolige. Otvorili smo nešto sporije meč sa Budućnosti, ali smo se digli na vreme i upisali bitnu pobedu - kratko je rekao mladi Tristan Vukčević, koji se igrama sve više nameće treneru Obradoviću (protiv Podgoričana ubacio deset poena).

Najduže serije pobeda

1. Partizan 8 (4EL, 4DP)

2. Hapoel TA 8 (4EK, 4DP)

3. Real M. 6 (3EL, 3DP)

4. Huventud 6 (3EK, 3DP)

5. Burg 6 (3EK, 3DP)

6. Prometej 5 (2EK, 3DP)

7. Valensija 5 (3EL, 2DP)

* EL (Evroliga, EK (Evrokup), DP (domaće prvenstvo).

Jedini tim koji parira crno-belima po formi i rezultatima jeste izraelski Hapoel iz Tel Aviva, koji je takođe na osam pobeda u nizu. Ekipa koja zbog ratne situacije utakmice Evrokupa igra u Beogradu je u drugorangiranom evropskom takmičenju upisala četiri slavlja, isto kao i u domaćem šampionatu. Iza njih sledi madridski Real, bez premca najkvalitetniji tim Evrope, koji je nakon poraza od Fenerbahčea, krenuo u novu seriju pobeda i trenutno je na šestoj "recki".

Na istoj koti su dva "evrokupaša" - Huventud i francuski Burg, potom sledi ukrajinski Prometej sa pet, dok je seriju sa pet poslednja trijumfa otvorila Valensija, sutrašnji (21.00) rival Partizana u Evroligi.

- Mnogo je važno da pobeđujemo, da kao ekipa igramo dobro. Koristim svaki dobijeni minut koliko mogu, nalaziću sebi ulogu bez obzira na to koliko prostora budem dobijao - naglasio je Ognjen Jaramaz, koji se nakon kraće pauze zbog povrede vratio u roster jadranskog šampiona.

Ove sedmice crno-bele očekuju dva teška gostovanja na Pirinejima (Valensija i Real), a ukoliko upišu pobede u oba meča, izjednačiće klupski rekord po broju uzastopnih pobeda (10), koji je pre dve godine na startu svoje povratničke sezone na klupi tima iz Humske postavio Željko Obradović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)