PARTIZAN UBEDLJIV NA POČETKU NOVE GODINE: Crno-beli pobedili Asvel i spremni dočekuju večiti derbi

Novosti online

02. 01. 2024. u 22:24

KOŠARKAŠI Partizana ubedljivo su pobedili Asvel u prvoj utakmici nove godine. Crno-beli su slavili u "Areni" u 18. kolu Evrolige sa 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32).

ПАРТИЗАН УБЕДЉИВ НА ПОЧЕТКУ НОВЕ ГОДИНЕ: Црно-бели победили Асвел и спремни дочекују вечити дерби

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crno-beli su prekinuli seriju od dva poraza u najelitnije takmičenju i spremni dočekuju duel sa Crvenom zvezdom koji je na programu u četvrtak od 20 sati.

Silan je bio "parni valjak", uprkos tome što su van tima bili od ranije povređeni Aleksa Avramović i Uroš Trifunović, kao i Zek Ledej koji se nije oporavio od udarca u kuk koji je zadobio protiv Virtusa.

Ništa nije pomoglo Asvelu da pomisli da može da napravi iznenađenje u punoj "Areni". Izabranici Željka Obradovića su dominirali od početka susreta i posle 20 minuta su imali velikih +19 - 50:31.

Nastavio je Partizan da razbija rivala nošen sjajnim kapitenom Kevinom Panterom. Ipak, kako je meč odmicao tako je domaćem timu padala koncentracija.

Tim Đanmarka Poceka je to iskoristio da ublaži poraz, pošto je bilo jasno da do preokreta ne može.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kevin Panter sa 22 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 15. Na drugoj strani Majk Skot je upisao dabl-dabl od 24 poena i 10 skokova, dok je Edvin Džekson brojao do 11.

Partizan sada ima učinak 10-8, a francuski tim 2-16. Asvel je u seriji od devet vezanih poraza u Evroligi, a poslednji trijumf ostvario je 15. novembra protiv Albe u Berlinu (68:73).

 

Partizan - Asvel 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32)

Dvorana: "Arena". Gledalaca: 20.012. Sudije: Migel Anhel Perez, Joanis Fufis, Gitis Vilijus.

Partizan: Smit 4, Vukčević 7, Koprivica 2, Panter 22, Smailagić 3, Jaramaz 11, Naneli 3, Anđušić 15, Doužer 2, Ponitka 4, Kaminski 8, Kaboklo 9.

Asvel: Skot 24, Le 8, Kaudi 6, Lovernj 6, Luvavu 9, Dalo, Džekson 11, Egbunu, Fal 3, Lajti 10, Endijaj, Jakov.

Četvrta četvrtina: Partizan - Asvel 90:77

40' - Poslednje poene postigao je Anđušić.

39' - Dpbar napad i poeni Ponitke. Na drugoj strani precizan je bio i Lajti.

38' - Novu trojku je postigao Anđušić, a na drugoj strani nastavlja dobro da igra Majk Skot. Bivši igrač Filadelfije postigao je 24 poena.

37' - Uspeo je Asvel posle poena Skota iz kontre da priđe na -15 - 78:63. Još jedan tajm-aut je zatražio Željko Obradović.

34' - Trojka Anđušća da smiri rivala, ali Li na drugoj strani poentira posle prodora u levu stranu. Vratio se Kaminski u igru i poentirao je pod faulom, no nije realizovao slobodno bacanje.

33' - Tri trojke uzastopno je postigao Asvel. Jedine poene za sada u poslednjem kvartalu za domaće bili su delo Anđušića. Sa poludistance je precizan bio Edvin Džekson.

31' - Četvrta četvrtina počela je trojkom gostiju. Obradović je bio ljut zbog loše odbrane i odmah je zatražio tajm-aut.

Treća četvrtina: Partizan - Asvel 69:45

30' - Posustao je malo Partizan u napadu. Asvel je to iskoristio i koliko-toliko smanjio prednost koja je i dalje veoma ubedljivo na strani domaćeg tima.

29' - Napravio je Naneli nesportsku ličnu grešku, ali samo jedno bacanje je realzivao Kaudi. U nastavku napada gosti nisu poentirali.

28' - Stgrašan meč igra Kevin Panter. Pogodio je kapiten crno-belih četvrtu trojku iz petog pokušaja. On predstavlja nerešivu enigmu za protivnika. Skot je na drugoj strani vezao četiri poena.

26' - Partizan nakon poena Anđušića nastavlja da uvećava razliku. Francuski tim ne zna šta ga je snašlo. Konačnu su gosti trojkom Kaudija prekinuli period bez poena.

24' - Novi poeni za Kabokla. Asvel je za četiri minuta u trećem kvaertalu postigao samo dva poena i to u prvom napadu.

22' - Ukrao je Vukčević loptu i snažno zakucao u kontri. Precizan van linije 6,75 bio je Kaboklo. Još bolje izgledaju crno-beli u drugom poluvremenu.

21' - Drugo poluvreme počelo je dalekom dvojkom Lovernja. Panter je nakon promašaja, uspeo da pogodio šut sa poludistance.

Druga četvrtina: Partizan - Asvel 50:31

20' - Neverovatan pogodak van linije 6,75 za Pantera. Praktično nije video koš od odbrambenog igrača, ali to mu nije smetalo da poentira. Poslednje u prvom poluvremenu postigao je Luvavu sa linije penala.

19' - Panter je prvi put odveo Partizan na 20 poena razlike - 47:27. Čim se vratio na parket odmah je doša do poena. Lovernj je uspeo da poentira na ne baš dobro postavljenu odbranu crno-belih.

18' - Luvavu je posle tajm-aut pogodio trojku. Na drugoj strani sjajan potez Kaminskog. Primio je loptu daleko od koša, ali je uspeo da poentirao posle dobrog prodora.

17' - Seriju od nekoliko napada bez poena prekinuo je Smailagić koji je pogodio trojku. Još jedan minut odmora je primoran da zatraži Poceko.

16' - Poentirao je Kaminski, no potom je dobio tehničku zbog prigovora. Li je bio precizan sa linije penala.

15' - Odlično igra Jaramaz. Sada je lepo uposlio Smita za njegove prve evroligaške poene u dresu Partizana. Plejmejker Partizana je potom pogodio i daleku dvojku.

14' - Luvavu je pogodio šut sa poludistance, a onda lako došao do obruča nakon što je uhvatio nespremnu odbranu rivala. U strelce se sa linije penala upisao i Kaminski, ali je bio polovičan.

12' - Prve poene za goste u drugom kvartalu postigao je Skot i to posle ofanzivnog skoka. U narednom napadu je promašio trojku iz ugla, ali je pogodio Džejms Nanelu na drugoj strani.

11' - U dobrom ritmu je i Jaramaz, trojku je postigao plejmejker crno-belih, potom je i fantastično probio i došao po poena posle polaganja. Brzih 5:0 Partizana i tajm-aut je zatražio Poceko.

Prva četvrtina: Partizan - Asvel 23:17

10' - Podigao je publiku na noge Vukčević posle pogođenje trojke pod faulom Skota. Pogodio je i dodatno bacanje. Jaramaz je potom ukrao loptu i uspeo da se izbor za dva bacanja. On je bio polovičan. Prva četvrtina okončana je promašajem Lija za tri poena.

9' - Li je realizovao oba slobodna bacanja. Potom je nakon pronašaja Vukčevića trojku iz ugla pogodio Edvin Džekson. Odmah je tajm-autom reagovao Željko Obradović. Asvel je napravio seriju 7:0.

7' - Još jednom se Brazilac sjajno snašao pod košem rivala, dok je na drugoj strani moćno zakucao Lovernj. Panter je drugi put pogodio van linije 6,75. Za sad su bez rešenja za njega izabranici Đanmarka Poceka.

6' - Dobro se pozicionirao ispod koša Kaudi i uspeo je da poentira iskusni krilni košarkaš Asvela. Kaboklo je pogodio šut iz okret preko Fala.

5' - Novi poeni za Pantera. Odlično je kapiten crno-belih ušao u utakmicu. Sa poludistance je potom precizan bio i Doužer.

4' - Sjajna asistenciaj Pantera za Ponitku koji je lepo poentirao na drugi obruč. Prvu trojku za goste postigao je Li.

3' - U strelce se upisao i Luvavu, pogodio je težak šut sa poludistance. To je bio prvi koš za francuski tim iz igre.

2' - Prvu trojku na utakmici postigao je Kevin Panter i strelac je svih pet poena za sada. Na drugoj strani samo je Fal bio precizan sa linije penala.

Partizan će meč početi u petorci Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Tristan Vukčević i Bruno Kaboklo. Asvel je meč počeo u sastavu Pariz Li, Timoti Luvavu Kabaro, Čarls Kaudi, Žofri Lovernj, Jusufa Fal.

Uoči meča:

Crno-beli su poslednji meč u "Areni" izgubili od Virtusa (75:77), ali duel protiv najslabijeg tima dosadašnjeg dela takmičenja je idelna prilika za povratak na pobednički kolosek.

Ipak, Željko Obradović i dalje ima problema sa povređenim igračima. Na ovom susretu van tima će biti Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Zek Ledej, dok će u ekipi biti Alen Smailagić.

Takođe, utakmica će imali lepu uvertiru, pošto se pred "grobare" vraćaju Boris Dalo i Žofri Lovernj koji su u prošlosti branili boje Partizana.

U prvom meču ovih timova u Vilerbanu, crno-beli su ostvarili ubedljiv trijumf - 62:88.

Partizan u ovaj meč ulazi kao devetoplasirani sa učinkom 9-8, dok je Asvel na poslednjem 18. mestu sa 2-15.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)