PISTOL PIT, MEDŽIK, DŽOKER: Kako je Nikola Jokić vratio trenera Denvera u detinjstvo

V. P.

13. 01. 2024. u 22:14

DžOKER se zabavljao u pobedi Denvera nad Nju Orleansom (125:113), asistencijom sezone preko glave vratio u detinjstvo svog trenera Majka Melouna, izveo potez Šakila O`Nila kada je sirovom snagom razneo Jonasa Valančijunasa i zatresao konstrukciju zakucavanjem.

ПИСТОЛ ПИТ, МЕЏИК, ЏОКЕР: Како је Никола Јокић вратио тренера Денвера у детињство

FOTO: Tanjug/AP

- Nisam mislio da ću videti dodavanje preko glave, nešto što sam kao klinac gledao da rade Medžik Džonson, Pistol Pit Maravič - sa dečačkim oduševljenjem opisuje Meloun asistenciju Nikole Jokića za Erona Gordona, momentalno proglašenu najboljom u dosadašnjem toku NBA sezone.

Pistol Pit, Medžik, dopunili bismo niz i Lerijem Birdom. Od te zlatne ere nije bilo igrača sa takvom anticipacijom kretnji saigrača i donošenjem odluke u milisekundi.

- Video sam Erona samo na treptaj oka i želeo da mu dodam loptu što brže. Mogao je da bude slobodan samo u tom trenutku - trudi se srpski košarkaški mag da demistifikuje svoje senzacionalne poteze.

Onako usput ostvario je 117. tripl-dabl u karijeri sa 27 poena (šut 11/17), 14 asistencija i deset skokova. Sada mu nedostaje samo 21 da dostigne Medžika na večnoj listi u ovoj kategoriji. Zanimljivo je da je u poslednjih pet mečeva sa Pelikansima imao dvocifrene brojke u tri kolone.

Jednu sjajnu asistenciju upisao je i njegov imenjak Nikola Jović u trijumfu Majamija nad Orlandom (99:96), ali nije blistao u još jednom meču kao starter Hita. Pogodio je samo jednom iz osam pokušaja za 25 minuta na terenu, uz četiri asistencije i tri uhvaćene lopte.

Bogdan Bogdanović - veliki jubilej

Bogdan Bogdanović nije proslavio pobedu posle meča Atlante i Indijane (108:126), ali jeste jedan vredan jubilej. Stigao je do brojke od 1.000 trojki u NBA karijeri, zajedno sa saigračem Trejom Jangom. Srpski bek postigao je deset poena (šut 3/12), uz pet asistencija i tri ukradene lopte.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener