PARTIZAN PAO U ATINI! Crno-beli bili blizu novog podviga u Evroligi, ali...

Novosti online

19. 01. 2024. u 22:18 >> 19:47

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Panatinaikosa sa 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13) u 22. kolu Evrolige. Gosti su tako ostali na tri pobede do sada u najelitnijem takmičenju.

ПАРТИЗАН ПАО У АТИНИ! Црно-бели били близу новог подвига у Евролиги, али...

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Došli su crno-beli u Atinu bez kapitena Kevina Pantera i Alekse Avramovića. Ipak, borili su se da dođu do važnog trijumfa, ali to nisu uspeli da urade.

Obe ekipe su stegnuto počeli meč, bilo je izgubljenih lopti na obe strane. Takođe ni napad nije idealno funkcionisao. No, bilo je bolje u drugoj četvrtini.

Domaćin je u dva navrata imao plus devet (42:33), ali gosti su serijom 7:0 uspeli sa dva poena zaostatka da odu na veliku pauzu - 42:40.

Nisu timovi preterano blistali u šutu. Atinjani su imali 4/10 za tri, dok su crno-beli van linije 6,75 imali 2/8.

Nastavila se velika borba i u trećem kvartalu što je pokazao i rezultat 58:58 sa kojim se ušlo u poslednji deo utakmice. Možda i ključni trenutak je bio poslednji napad ovog perioda kada je Matijas Lesor snažno zakucao.

Panatinaikos je u četvrtoj četvrtini zategao odbranu, razigrao se i bivši centar Partizana koji do pomenutog zakucavanja nije igrao dobru utakmicu. Jedan od razloga što su crno-beli postigli samo 13 poena u ovom delu susreta je taj što nisu postigli nijednu trojku.

Zanimljivo je to da je tek u poslednjem minutu jedan tim došao do dvocifrene prednosti. To se desilo nakon što je Džerijan Grent pogodio šut za 81:71.

Najefikasiniji kod Atinjana bio je Kendrik Nan koji je brojao do 21. Konstaninos Mitoglu je meč okončao sa 16 poena. Na drugoj strani Pi Džej Doužer je postigao 16 poena, dok je Džejms Naneli dodao 13.

Panatinaikos sada ima učinak 14-8, dok su crno-beli na 11-11.

Panatinaikos - Partizan 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13)

Dvorana: "OAKA Arena". Gledalaca: oko 15.000. Sudije: Huan Karlos Garsija, Emin Mogulkoč, Maksim Buber.

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Slukas 10, Samonturov, Papapetru, Grent 4, Nan 21, Lesor 14, Adetokumbo 6, Grigonis 10, Ernangomez 3, Mitoglu 16.

Partizan: Smit 6, Ledej 4, Koprivica 6, Smailagić 11, Jaramaz, Naneli 13, Trifunović 2, Anđušić 5, Doužer 16, Ponitka, Kaminski, Kaboklo 8.

 

Četvrta četvrtina: Panatinaikos - Partizan 84:71

40' - Lesor je došao do novih lakih poena. To je bio poslednji koš na utakmici!

40' - Prvi put je u poslednjem minutu jedan tim došao do dvocifrene prednosti. Grent je došao do prvih poena iz igre.

39' - Kaboklo je bio siguran sa linije penala. Imao je Partizan dve torjke da uhvati potpuni priključak, ali promašili su Kaboklo i Neneli. Na drugoj strani Mitoglu je pogodio oba bacanja. Naneli je za crno-bele bio polovičan.

38' - Lako je do novih poena došao Lesor. Opet je Kaboklo izgubio loptu, Brazilac je sada napravio grešku u koracima.

36' - Sada je sa linije slobodnih bacanja precizan bio Mitoglu. Izgubio je Kaboklo loptu, ali su je gosti brzo vratili i pogodio je Naneli. Ipak, Panatinaikos je opet otišao na plus devet nakon novih poena Mitoglua.

34' - Nan je realizovao dva penala. Na drugoj strani je Partizan došao do lakih poena preko Smailagića.

33' - Otvorio se teren i to je Naneli iskoristio za lake poene. Razigrao se Lesor i opet je došao do poena. Partizan je smanjio zaostatak na četiri poena, ali je Slukas pogodio prvu trojku za domaće u drugom poluvemernu.

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

32' - Dobar napad domaćih je zakucavanjem završio Lesor. Morao je Obradović odmah da reaguje minutom odmora.

31' - U prvom napadu se za dva slobodna bacanja izborio Slukas koga je na šutu faulirao Koprivica. Grčki plemejker je oba puta bio siguran. Potom je sa linije penala precizan bio i Nan.

Treća četvrtina: Panatinaikos - Partizan 58:58

30' - Smit je pogodio oba bacanja. Razgrnuo je Lesor odbranu Partizana i snažno je zakucao, iako su pored njega bila Koprivica i Ledej.

29' - Anđušić je iskoristio to što je protivnik u bonusu i izborio se za dva bacanja koja je realizovao. Istom merom je uzvratio Lesor.

28' - Nan se izborio za dobru poziciju i pogodio je flouter. Isticalo je vreme za napad, ali uspeo je Doužer da pogodio trojku. Tek sad je prve poene postigao Grent i to sa linije penala.

26' - Zakucao je Smailagić. Potom je Ponitka ukrao loptu i krenuo u kontru. Ipak, uspeo je da ga stigne Nan i izblokira ga.

26' - Iskoristio je Slukas to što je ostao sa Koprivicom i uspeo da iznudi faul za dva slobodna bacanja. Iskusni plejmejker će ih izvesti nakon televizijskog tajm-auta.

25' - Pogodio je Slukas sa poludistance. Ponitka nije poentirao, ali je na pravom mesto bio Korprivica i vrtaio je loptu u koš. Na isti način je poentirao Adetokumbo.

24' - Nan se izborio za dobru poziciju i pogodio je sa poludistance. Na drugoj strani autoritativno zakucavanje Koprivice. 

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

22' - Naneli je ostao sam za tri poena i bio je precizan. Bio je to prvi njegov pogodak van linije 6,75.

21' - Ledej je promašio prvi šut, ali jeste Naneli. Zaključno sa prvim poluvremenom gosti su napravili seriju 9:0. To je prekinuo Mitoglu.

Druga četvrtina: Panatinaikos - Partizan 42:40

20' - Sjajan prodor Nanelija i laki poeni. Vrlo brzo je Partizan od minus devet uspeo da smanji na minus dva. Atamana ja to nateralo da zatraži minut odmora. Ni jedni, ni drugi nisu iskoristili poslednji napad u prvom poluvremenu.

20' - Sam je ostao Mitoglu i pogodio sa poludistance. Dobar napad gostiju, sam je Trifunović ostao pod košem i lako poentirao. Uspeo je Ledej da popravi promašaj Doužera i upiše prve poene iz igre.

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

19' - Grigonis je ukrao loptu i poenitrao u kontri. Ledej je na drugo strani bio oba puta siguran sa linije penala. To su bili njegovi prvi poeni na utakmici.

18' - Problem za Partizan je treći faul Kobokla, a Grigonis nastavlja da pogađa sa linije slobodnih bacanja. Iskoristio je mis meč situaciju Nan i izborio dva bacanja i oba je pogodio.

17' - Opet su gosti izbubili loptu, devetu od početka utakmice. U kontri je bio Grigonis i poentirao je pod faulom Anđušića. Litvanac je realizovao i dodatno bacanje. Dobro je probio Doužer i poentirao. Dobru utakimcu igra Amerikanac.

16' - Promašio je Naneli trojku, no na pravom mestu je bio Smailagić i vratio je loptu u koš. Izgubio je Naneli loptu, što je kaznio Grigonis pogođenom trojkom.

15' - Veoma borbeno se igra u Atini. Odbrane su za sada u prvom planu, a nijedna ekipa nije imala osetljiviju prednost. Mitoglu je poenima sa linije penala došao do šest poena.

14' - Smušen napad Partizana koji je poenima pod faulom uspeo da okonča Anđušić. Realizovao je i dodatno bacanje.

13' - Lako zakucavanje za Adetokumba. Ostao je sam ispod koša rivala, ali odgovorio je Koprivica takođe zakucavanjem. Nan je napravio dobru poziciju i pogodio daleku dvojku.

12' - Nije bila laka pozicija za Smailagića, ali uspeo je da nađe način da poentira. Sjajno je probio Nan i došao do novog koša. Istom merom uzvratio je Smit.

11' - Dobar prvi napad gostiju na startu drugog kvartala. Sam je ispod koša ostao Smit i lako je poentirao. Adetokumbo je prvi put ušao na parket i poentirao je oba puta sa linije penala.

Prva četvrtina: Panatinaikos - Partizan 18:16

10' - Oba bacanja je promašio Lesor. Naneli nije bio precizan, a na drugoj strani trojku je  pogodio Ernangomez.

9' - Sa penala je precizan Kaboklo. Potom je Doužer ukrao loptu, u napadu proigrao Smailagića za lako zakucavanje. Partizan je iz tajm-auta izšao serijom 4:0.

8' - Precizan van linije 6,75 bio je Nan. Odmah je tajm-autom reagovao Obradović nezadovoljan igrom u poslednjih nekoliko minuta.

7' - Jaramaz je izgubio loptu. Kaznio je to Slukas poenima iz kontre. Nakon toga polovičan sa linije penala bio je Mitoglu.

6' - Sjajno je utakmicu otvorio Doužer. Sada je pogodio posle prodora. Nan je promašio flouter, ali je Lesor bio na pravom mestu i vratio je loptu u koš.

5' - Doužer je ostao potpuno sam na trojci i bio je precizan. Nan je napao Kabokla i uspeo je da poentira. Trvda utakmica na početku meča. Doužer pogađa drugu vezanu trojku.

3' - Prvi štu van linije 6,75 pogodio je Mitoglu. Kaboklo na jednoj i Lesor na drugoj strani nisu poentirali pod košem.

2' - Kobklo je uzeo težak šut na isteku napada i pogodio je daleku dvojku. Opet je Brazilac došao do poena.

1' - Doužer je odmah ukrao loptu, pa domaćin nije iskoristio prvi napad. Kaboklo na drugoj strani nije bio precizan. Prve poene na meču zabeležio je Nan koji je pogodio flouter.

Ova utakmica počela je minutom ćutanja u čast Dejana Milojevića. Takođe, navijači Panatinaikosa su ovacijama pozdravili Željka Obradovića.

Panatinaikos meč počinje u sastavu: Džerijan Grant, Marijus Grigonis, Kendrik Nan, Kostas Mitoglu, Matijas Lesor. Partizan duel kreće sa petorkom: Ognjen Jaramaz, Pi Džej Doužer, Uroš Trifunović, Zek Ledej i Bruno Kaboklo.

20.04 - KAKAV POTEZ KK PARTIZAN! Evo šta su crno-beli uradili u Atini zbog smrti Dejana Milojevića (FOTO)

19.45 - Kapiten crno-belih na ovom meču je Uroš Trifunović.

Uoči meča:

Crno-beli su pre tačno mesec dana ostvarili poslednji trijumf kao gosti u najelitnijem takmičenju. Sada će pokušati da pobede na veoma teškom terenu i pred punom halom protivničkih navijača.

Posao sigurno neće biti lak, ali pokazali su izabranici Željka Obradovića da mogu da se nose sa svima. Ipak, treba imati u vidu da trofejni stručnjak na ovoj utakmici ne može da računa na kapitena Kevina Pantera i Aleksu Avramovića.

Sa druge strane Ergin Ataman u timu neće imati Luku Vildozu, Oleksandra Balcerovskog i Lefterisa Mancukasa.

Partizan je u prvom meču u Beogradu slavio posle produžetka sa 92:87. Prošle sezone je uspeo da trijumfuje u Atini (89:91).

Panatinaikos trenutno ima učinak 11-10, a "zeleni" 13-8.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana