DA LI JE SFEROPULOS NA NEKOGA LJUT? Evo šta je uradio pred meč Budućnost - Crvena zvezda

Novosti online

04. 02. 2024. u 18:41

Crvena zvezda naredni meč igra u Podgorici, Budućnost je rival srpskom prvaku u novom ABA okršaju, pred koji se desilo nešto zanimljivo.

ДА ЛИ ЈЕ СФЕРОПУЛОС НА НЕКОГА ЉУТ? Ево шта је урадио пред меч Будућност - Црвена звезда

FOTO: M. Vukadinović

Buran je ovo period za crveno-bele.

Nakon što je Alba pobedila Zvezdu, izabranici Janisa Sferopulosa, šefa stručnog štaba beogradske ekipe, pobedili su Partizan u večitom derbiju, pa nokautirali Valensiju u evroliaškom okršaju, ali onda doživeli poraz od favorita iz Barselone.

Sada sledi ABA derbi, sastaju se timovi koji su umeli (i to prilično burno) da se bore za titulu, ali - nema uobičajene analize Zvezdinog trenera.

Obično bi pred utakmicu ovakve magnitude bile tu i reči o posebnim kvalitetima rivala, i o zdravstvenoj situaciji u sopstvenoj ekipi, i o tome kako se tim priprema za veliki megdan, ali...

Grčki stručnjak je putem klupskog sajta poručio samo ovo pred meč sa Podgoričanima:

- Igramo protiv rivala i ekipe koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke.

I to je to.

Šta je razlog za ovako šturo "saopštenje" Zvezdinog stratega, nije baš najjasnije, ali vredi pomenuti i da je posle pomenutog poraza od Albe prosto odbio da da izjavu za Evroliga TV, već je s terena otišao pravo u svlačionicu.

Zvezda, pritom, uopšte ne stoji loše u regionalnom takmičenju. Naprotiv. Kako sami ističu na klupskom sajtu "meč za crveno-bele koji vode na tabeli sa učinkom 16-2 nema veliki takmičarski značaj, posebno nakon važne pobede prošle nedelje u derbiju, nakon čega su se odvojili u odnosu na pratioce koji imaju po pet poraza".

Ipak, očekivalo se da će pred derbi 19. kola (koji se igra u ponedeljak od 17 sati) trener Janis Sferopulos biti bar malo rečitiji.

Za razliku od njega, to je bio slučaj kada je za razmišljanja o predstojećem meču upitan reprezentativac Srbije, Dejan Davidovac:

- Očekuje nas jako teška utakmica. Imali smo vremena da se malo osvežimo nakon izuzetno naporne nedelje u kojoj smo imali derbi i dva evroligaška meča. Ekipa Budućnosti samim plasmanom na tabeli i borbom za vrh pokazala je svoj kvalitet i moramo da odgovorimo čvrstom igrom i koncentracijom svih 40 minuta ovog meča.

Odmah nakon ovog takmičarskog nastupa, crveno-beli se vraćaju za Beograd gde ih u petak očekuje meč 26. kola Evrolige sa Žalgirisom, dok ih za vikend pre odlaska u Niš na Kup Radivoja Koraća, očekuje i utakmica 20. kola ABA lige sa Zadrom.

Trenutno, Crvena zvezda je prva na tabeli regionalnog takmičenja sa učinkom 16-2, a  Budućnost je na deobi trećeg mesta sa 13-5, koliko ima i Partizan. Druga je Cedevita Olimpija sa utakmicom više i bodom više (učinak 13-6).

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu