BOGDAN BOGDANOVIĆ ZATEČEN: Spazio srpske košarkašice i ovako reagovao (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2024. u 21:38

Ženska košarkaška reprezentacija u Belemu igra na FIBA olimpijskom kvalifikaciononom turniru na kome se od 8. do 11. februara, protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije bori za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, a uoči prvog nastupa izabranica Marine Maljković (kojima je potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi) desila se vrlo zanimljiva scena.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ ЗАТЕЧЕН: Спазио српске кошаркашице и овако реаговао (ВИДЕО)

Foto FIBA

Naime, kapiten srpskih košarkaša, Bogdan Bogdanović, nije skrivao oduševljenje kada je video naše reprezentativke u jednom promotivnom "spotu" koji je napraviila svetska kuća košarke.

Pred olimpijske kvalifikacije, Srpkinje su, u parovima prilazile kameri i birale na koju će stranu koja da skrene čime bi odgovarale na ponuđene mogućnosti, npr. da li više vole da igraju ili pevaju, da li više vole da spavaju ili jedu, da li više vole izlaske ili da gledaju serije i filmove kod kuće, da li vole leto ili zimu... a najsmešnija situacija desila se kada su upitane da odaberu "Igranje odbrane Marine Maljković" ili, prosto "Igranje odbrane".

Pogledajte i sami šta je to nateralo Bogdanovića da se "naglas smeje":

Aleksandra Katanić pred start olimpijskih kvalifikacija za košarkašice

 

Marina Maljković: Nikad izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije!

Neposredno pred odlazak u Belem, selektorka Srbije je ovako govorila:

- Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još uvek se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove – rekla je selektorka srpskog nacionalnog tima Marina Maljković.

Na put je krenulo 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo. U Lisabonu su im se pridružile Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a u Belemu Anđela Dugalić.

- Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak – zaključila je Marina Maljković.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)