"VERUJEM DA ĆE NAM TOMPKINS POMOĆI": Luka Mitrović o novom pojačanju Zvezde i utakmici protiv Žalgirisa

Novosti online

08. 02. 2024. u 17:28

CRVENA zvezda takmičenje u Evroligi nastavlja utakmicom protiv Žalgirisa u Beogradu. Očekivanja od tog duela izneo je centar crveno-belih Luka Mitrović, a dotakao se i novog pojačanja Treja Tompkinsa.

ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ НАМ ТОМПКИНС ПОМОЋИ: Лука Митровић о новом појачању Звезде и утакмици против Жалгириса

FOTO: M. Vukadinović

Ovaj 30-godišnjak je svestan da njega i saigrače očekuje fizički i takmički važan i izazovan meč.

- Ekipa koja se nalazi u izvrsnoj formi, zabeležili su neke velike pobede, u izvrsnoj su formi. Igraju dosta bolje od promene trenera, duži niz godina su prepoznatljivi po čtvrstoj igri, vojničkoj disciplini u igri. Čeka nas izuzetno važan fizički i taktički meč - rekao je Mitrović.

Centar Zvezde je istakao da je atmosfera u ekipi dobra.

- Afmosfera u ekipi je dobra, ne bi trebalo da je poljulja jedan ili dva poraza koji su sastavni deo svake sezone. Neki porazi te dodatno motivišu, pregrupišu i motivisaniji dočekujemo sutrašnju utakmicu.

Klub je angažovao Treja Tompkinsa, ali ekipa ga još nije upoznala.

- Još uvek ga nismo upoznali, čekamo ga. To je igrač koji ima veliko iskustvo, igrao je toliko godina za Real Madrid, što verovatno nije lako, toliko dugo ostati tamo, verujem da će nam pomoći.

Svestan je Mitrović da ekipa mora da uhvati pobednički ritam, jer pozicija na tabeli u Evroligi nije zavidna.

- Koji je to po redu presudni? Ne znam ni ja... Igrali smo dosta bitnih mečeva, neke smo dobijali, neke izgubili, nismo u nekoj zavidnoj situaciji. Tri pobede smo daleko od plej-ina, ima još utakmica do kraja. Počevši od sutrašnjeg meča mi moramo da uhvatimo kontinuitet dobrih igara.

Za kraj je poručio koji je način da se pobedi Žalgiris.

- Biće potrebna pre svega jedna fizički dobra utakmica svih 40 minuta jer je to ekipa koja drži jedan dobar intenzitet igre pre svega u odbrani tokom čitave utakmice. Nije ih lako slomiti, biće nam potrebni strpljenje u napadu i dobra energija u odbrani kako bismo bili u situaciji da slavimo sutra. Imamo identičan učinak na tabeli, želimo da dođemo do važne pobede i očekuje nas veoma teška utakmica - zaključio je Mitrović.

Podsetimo, duela Crvena zvezda - Žalgiris na programu je u četvrtak od 20 časova u "Beogradskoj areni".

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)