"OVO JE LUDO!" NBA šampion zapanjen "grobarima": Igram 18 godina profesionalnu košarku, nisam ovo video u životu!

Novosti online

08. 02. 2024. u 23:00

Partizan je u neverovatnoj završnici ispustio trijumf protiv Bajerna, ali nešto drugo je na tom meču ostavilo najjači utisak na gotujućeg košarkaša, Serža Ibaku.

ОВО ЈЕ ЛУДО! НБА шампион запањен гробарима: Играм 18 година професионалну кошарку, нисам ово видео у животу!

EuroleagueTV

Šampion NBA lige sa Toronto Reptorsima 2019, triput član idealne defanzivne NBA petorke, a dvaput najbolji bloker u najjačem prvenstvu na svetu, zaprepastio se u kakvoj atmosferi je nastupio u Beogradu.

Bajern je pobedio Partizan na dramatičan način, a Ibaka je ovo izjavio kada je, pred kamerom EvroligaTV-a, upitan šta je bilo ključno za preokret gostiju:

- Držali smo se. Znali smo da neće lako. A znali smo, naročito jer Partizan igra kod kuće i ima stvarno lude navijače! Ja nikada nešto ovako nisam video u životu. A 18 godina profesionalno igram košarku - rekao je centar rođen u Kongu, koji ima i špansko državljanstvo.

Centar Bajerna Serž Ibaka, levo, sa brojem 14, pozdravlja košarkaše Partizana / FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ovaj 34-godišnjak je posle natupa za lokalni Inter Klub, igrao i za Ospitale, Manresu, a onda je, kao 24. pik NBA drafta 2008 (tada izabran od strane Sijetl Supersoniksa, koji su nedugo zatim promenili i lokaciju i ime), zaigrao za Oklahoma siti tander, i to sve do 2016. 

Usledili su potom nastupi za Orlando, pa tri sezone za Toronto Reptorse, sa kojima je došao i do NBA trona, da bi od 2020. do 2022. igrao za Los Anđeles Kliperse, jednu sezonu proveo u Milvokiju, a od 16. septembra 2023. član je Bajerna.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)