ODLIČNE VESTI: Žarko Paspalj napustio bolnicu nakon hitne intervencije na srcu

Novosti online

18. 02. 2024. u 19:03

Legenda srpske košarke Žarko Paspalj bio je hitno primljen u bolnicu pre sedam dana, ali ju je napustio nakon uspešnog hirurškog zahvata i zadovoljavajućeg opravka.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ: Жарко Паспаљ напустио болницу након хитне интервенције на срцу

Žarko Papalj / Foto N. Paraušić

On je bio podvrgnut operaciji srca, kako su to javili grčki mediji, pozivajući se na svoje izvore u Beogradu, a danas Sport klub javlja da je legenda srpske košarke - otišla  na kućno lečenje.

Podsetimo, grčki "Fosonlajn" je 12. februara javio da je "Paspalj podvrgnut hirurškom zahvatu zbog aritmije".

Navodi se da je "bivši as Olimpijakosa došao u beogradsku kliniku zbog problema sa ritmom srca u subotu (10. februara), a u ponedeljak (12.) operisan i ostao je u intenzivnoj nezi iz predostrožnosti".

Taj list je dodao da, sudeći po poslednjim informacijama, "nema razloga za zabrinutost". I, zaista se ispostavilo da je sve prošlo kako treba.

Paspalj ima 57 godina i trebalo je da prisustvuje jednoj svečanosti u Atini, gde je svojevremeno igrao za Panatinaikos i Olimpijakos.

On je 2022. godine takođe hospitalizovan zbog srčanih problema, dok je 2001. imao infarkt.

Žarko Paspalj - biografija za divljenje

Žarko Paspalj je rođen u Pljevljima, 27. marta 1966. i zbog svojih bravura spada u red najboljih košarkaša Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Kada je o klubovima reč, igrao je za Budućnost, Partizan, San Antonio Sparse, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Pariz Basket Rasing, Aris i Virtus.

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije je osvojio dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, sa selekcijom SFRJ zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990, dok je bio osvajač i čak tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, te jedne evropske bronze.

U dresu Partizana osvojio je prvenstvo SFR Jugoslavije u sezoni 1986/1987. Kup SFR Jugoslavije naredne godine, međunarodni Kup Radivoja Koraća 1988/1989.

Sa Olimpijakosom je dvaput bio prvak Grčke i jednom osvajač tamošnjeg Kupa, a igrao je sa crveno-belima iz Atine i finale Evrolige 1994. Sa Parižanima je bio šampion Francuske, a sa Arisom osvajač grčkog Kupa naredne, 1998. godine.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave