PODVIG: Košarkašice Partizana "skinule krunu" Zvezdi u polufinalu Kupa, jedna od crno-belih igrala čak i posle primanja infuzije na meču!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 03. 2024. u 18:59 >> 19:01

Napravile su košarkašice Partizana podvig u polufinalu Kupa Milana Cige Vasojevića pobedivši u niškom "Čairu" branioca, ŽKK Crvena zvezda, trofeja rezultatom 73:67.

ПОДВИГ: Кошаркашице Партизана скинуле круну Звезди у полуфиналу Купа, једна од црно-белих играла чак и после примања инфузије на мечу!

FOTO: A. Ilić

Partizan je bolje otvorio meč, kontrolisale su crno-bele igru i pronalazile pametnija rešenja u napadu. To je dovelo do dvocifrene prednosti nakon prve deonice (14:26). 

Trgle su se dame sa Malog Kalemegdana u drugoj deonici, proradio je šut, ali i odlična odbrana, a to je dovelo do potpunog preokreta i promene dinamike na terenu: drugi period dobila je Zvezda rezultatom 24:7, i na poluvremenu je branilac trofeja imao zasluženih 38:33.

Treba pomenuti da se u prvoj četvrtini povredila Anđela Marojević. Košarkašica Partizana nezgodno je pala, udarila glavom i parket, nakon čega joj je pukla arkada, ali se nakon ukazane pekarske pomoći (uključujući i infuziju!) vratila na klupu crno-belih.

Anđela Marojević, (druga s desne strane, broj 22) posle povrede glave opet na parketu / FOTO: A. Ilić

Prijala je pauza izabranicama Miljane Bojović, igračice “parnog valjka” ponovile su u trećoj četvrtini igru iz prve, agresivnom igrom u odbrani svele su rivala na svega 11 poena, dok su same ubacile iznova 26. 

Povređena Marojevićeva se ipak u poslednjoj deonici vratila na parket, a delovalo je da je to dodatno motivisalo crno-bele koje su, ne samo održavale prednost, već je na sedam minuta do kraja uvećale na +17. 

U završnici, poslednji  nalet crveno-belih: kada je Korto pogodila za dva, smanjivši na 71:65, činilo se da će možda biti novog preokreta, ali za više od toga snage u crveno-belom taboru nije bilo.

Davinić je ubacila 13 poena za crno-bele, po 13 Stojić i Boričić, dok je Anđela Marojević uz jedan poen imala i dva skoka. U taboru crveno-belih Radulovićeva je ubacila 14 poena, a Rojster 13.

 

U finalu će tim iz Humske igrati protiv pobednika meča Kraljevo - Mega.

Završna borba na programu je u nedelju u hali "Čair", a trofej pod imenom Milan Ciga Vasojević dobiće novog vlasnika.

Bonus video: Ovako je dosuđen prvi penal za Zvezdu protiv TSC-a:

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)