SA "BRATOM" ZA ČAST: Košarkaši Zvezde dočekuju Olimpijakos i polako se opraštaju od Evrolige

Novosti online

04. 04. 2024. u 14:41

OSTALA je Crvena zvezda 20. marta i definitivno bez šansi da se plasira u plej-in Evrolige, mada se takav ishod nazirao i ranije. Već neko vreme jadranski viceprvak u elitnom takmičenju Starog kontinenta igra samo za prestiž, a ni današnja (19.00) utakmica sa Olimpijakosom neće biti ništa drugačija. Sa "mrtve tačke", mogao bi da je pomeri samo navijački dekor pristalica oba kluba sa bratskim vezama.

СА БРАТОМ ЗА ЧАСТ: Кошаркаши Звезде дочекују Олимпијакос и полако се опраштају од Евролиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

- Igramo protiv ekipe koja je pravljena za fajnal-for. Imaju iskustvo i kvalitet, to je tim koji se sada bori za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Imaćemo dodatnu motivaciju da poslednju utakmicu pred našim navijačima završimo sa dobrim rezultatom. Borićemo se najbolje što možemo da pobedimo - kazao je trener crno-belih Janis Sferopulos.

Imaće Grk ponovo na raspolaganju Miloša Teodosića i Jaga Dos Santosa, dok se debi Treja Tompkinsa odlaže za sledeću nedelju i okršaj sa Efesom. Predstavljaće oba plejmejkera u rosteru osveženje za crveno-bele protiv Olimpijakosa, koji je trenutno prvi iznad plej-in crte i u Beograd stiže sa velikim ambicijama.

Pola veka najvećeg uspeha

POVODOM proslave 50. godišnjice od osvajanja Kupa kupova, 2. aprila 1974, prvog i za sada jedinog evropskog trofeja u istoriji KK Crvena zvezda, klub je pripremio specijalan događaj na utakmici protiv Olimpijakosa - od posebnog dresa koji je za ovu utakmicu obogaćen jednim detaljem, preko brošure i plaketa, do kratkog programa na poluvremenu na kome će se naći i neki od aktera finala iz daleke 1974.

- Olimpijakos igra jako dobro timski, u oba smera igraju kao tim i to je najveća moć. Mi ne možemo da se samo fokusiramo na jednog ili dvojicu igrača, jer više njih može da nam napravi štetu. Ako se opustimo dva ili tri minuta, možemo da budemo u velikom zaostatku, što može dodatno da nam oteža posao. Naša konstantnost je jako bitna stvar, moraćemo da reagujemo kao tim, da im ne dozvolimo lake poene, takođe napadački da čitamo njihovu odbranu i budemo pametni u svim situacijama u koje će nas staviti - dodao je Sferopulos.

Grčki stručnjak je u dva navrata spojio sedam godina kraj klupe Olimpijakosa. Ali, ovog puta će emocije ostaviti po strani.

- Kada igraš protiv svog nekadašnjeg kluba, uvek je posebno. Ne može tek tako da se zaboravi to da si sedam godina bio tamo. Ali, sada sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da napravimo što bolji rezultat - podvukao je Zvezdin trener. n

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)