PARTIZAN POBEDOM ZAVRŠIO EVROLIGU: Crno-beli na krilima Smita i Nanelija savladali Valensiju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 04. 2024. u 22:21

KOŠARKAŠI Partizana pobedom su završili ovu sezonu u Evroligi. Oni su bili bolji od Valensije sa 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14).

ПАРТИЗАН ПОБЕДОМ ЗАВРШИО ЕВРОЛИГУ: Црно-бели на крилима Смита и Нанелија савладали Валенсију

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nije ovaj duel pred 19.135 navijača u "Areni" imao rezultatski značaj za oba tima, ali crno-beli su želeli trijumfom da se oproste od navijača u elitnom takmičenju. I u tome su uspeli.

Nije dobro počeo duel za izabranike Željka Obradovića koji su posle prve četvrtine imali zaostatak od šest poena - 15:21. Ipak, domaćin se podigao i na odmor je otišao sa dva poena minusa - 35:37.

Partizan je drugo poluvreme odigrao odlično, zahvaljujući najviše sjajnim Džejlinom Smitom i Džejmsom Nanelijem. Hrvatski reprezentativac nije mnogo igrao od kada je došao, ali je na ovom meču postigao 15 poena, a trojke je šutirao 5/6. Iskusni bek je brojao do 19 i pokazao koliko je važan za igru kluba iz Humske.

Njih dvojica su bili ujedno najefikasniji u taboru crno-belih. Najbolji u timu Valensije bio je Semi Odželej sa 17 poena, dok je Džered Harper dodao 13.

Partizan je ostao bez plej-ina i sezona u Evroligi je za njega završena, pa sada ekipa može da se okrene obavezama u ABA ligi gde brani titulu.

Tim iz Beograda u četvrtfinalu regionalnog takmičenja igra protiv Igokee, prvi meč na programu je u sredu od 18.30.

Partizan - Valensija 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14)

Dvorana: "Beoradska Arena". Gledalaca: 19.135. Sudije: Fernando Roča, Milan Nedović, Gitis Vilijus.

Partizan: Smit 15, Ledej 5, Avramović 10, Koprivica, Panter 12, Smailagić, Naneli 19, Trifunović, Anđušić 1, Ponitka 8, Kaminski 3, Kaboklo 6.

Valensija: Harper 13, Klaver 5, Puerto 5, Rujvers 7, Pradilja 4, Anderson 3, Lopez-Arostegi 4, Džons 4, Robertson, Dejvis 4, Odželej 17, De Larea.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Valensija 79:66

40' - Kraj utakmice!

38' - Nastavlja Smit da pogađa šuteve van linije 6,75. Ledej je potom napravio faul u napadu.

37' - Smit se bacio i sačuvao loptu u terenu, a potom se nagradio trojkom, četvrtom na ovom meču.

34' - Ponitka je promašaj Kaminskog vratio u koš. Na drugoj strani trojku je pogodio Odželej. Harper je pogodio veoma težak šut i odmah je tajm-aut zatražio Obradović.

33' - U ritmu je Naneli i posle njegove druge trojke prvi put je dvocirena prednost na utakmici - 65:54.

Treća četvrtina: Partizan - Valensija 58:52

30' - Treća četvrtina okončana je pogotkom Nanelija sa jedne noge. Partizan u poslednji kvartal ulazi sa +6 - 58:52, što je najveća razlika do sada.

28' - Naneli je trojkom iz desnog kornera vratio prednost domaćem timu. Potom je realizovao jedno bacanje.

27' - Valensija koristi neke propuste domaćin da bude u utakmici. Odželej je bio precizan van linije 6,75.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

24' - Gosti su poentirali tek posle tri minuta preko Džonsa. Na drugoj strani je sjajno zakucao Kaboklo. Džastin Anderson je postigao tek drugu trojku za goste.

22' - Smit igra dobar meč, pogodio je treći šut van linije 6,75. Partizan je drugo poluvreme otvorio serijom 5:0.

21' - Tek na startu trećeg kvartala se u strlce upisao Bruno Kaboklo. Džons na drugoj strani nije pogodio trojku.

Druga četvrtina: Partizan - Valensija 35:37

20' - Ukrao je Brendon Dejvis i došao do lakih poena. Harper je probio odbranu rivala i poenima je okončao prvo poluvreme.

19' - Crno-beli su u seriji 11:0 nakon poena Avramovića koji je ostao sam pod košem. Panter ga je sjajno proigrao nakon ukradene lopte. Seriju domaćin prekinuo je Harper poenima sa linije penala.

18' - Kapiten Partizana je dvocifren, pošto ima 10 poena. Morao je tajm-autom da reaguje Albert.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

16' - Panter poludistanca, pa Smit trojka, domaćin je u seriji od 7:0 nakon poena posle prodora Pantera.

14' - Vezao je Panter četiri poena. Potom je Ponitka napravio nesportski faul nad Puertom. Španac je oba puta bio precizan.

13' - Dobro je probio Avramović i došao je do novih poena. Odmah je trener Valensije zatražio tajm-aut nakon serije protivnika od 5:0. Rujvers je promašaj Andersona vratio u koš.

11' - Drugi kvartal počeo je trojkom Džejlina Smita koji je tek sada prvi put kročio na teren na ovom meču.

Prva četvrtina: Partizan - Valensija 15:21

10' - Još jedna izgubljena lopta crno-belih što je Klaver iskoristio za lake poene u kontri.

9' - Prvu trojku za Partizan postigao je Ledej. Lopta se visoko odbila od obruč, ali se vratila u koš. Na drugoj strani je Odželej poentirao pod faulom. Dobro je Harper istrčao i pogodio je flouter.

8' - Ponitka je tek ušao u igru i odmah je poentirao i to nakon što je uhvatio ofanzivan skok.

7' - Semi Odželej je zakucao u kontri. Pre toga je Frenk Kaminski pogodio jedno slobodno bacanje.

5' - Prvu trojku na utakmici postigao je Klaver. Domaći na drugoj strani imaju 0/4 van linije 6,75. Tim iz Španije je posle poena Rujversa prvi put poveo.

4' - Avramović je zakucao posle prodora. Valensija teško postiže poene, odbrana crno-belih odlično funkcioniše na startu duela. Rujvers jedini pogađa za goste, bio je polovičan sa linije penala.

2' - Do poena iz kontranapada je došao i Avramović. Prve poene za goste postigao je Rujvers koji je ostao sam pod košem rivala.

1' - Prvi napad imali su gosti iz Španije, ali je Pradilja napravio falu u napadu, a do prvih poena je stigao Naneli.

Partizan počinje meč u petorci: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Zek Ledej, Frenk Kaminski. Valensija duel kreće u sastavu: Kris Džons, Džastin Anderson, Ćabi Lopez-Arostegi, Haime Pradilja, Nejtan Rujvers.

Uoči meča:

Crno-beli neće igrati u plej-inu, pošto će ligaški deo najelitnijeg takmičenja okončati na 11. mestu bez obzira na to kakav ishod sa "slepim miševima" bude.

Tim iz Španije je posle teškog poraza od Asvela (98:69) u prošlom kolu smenio Aleksa Mumbrua. Ekipu kao da je to trglo pa je u jednoj neverovatnoj napadačkoj utakmici pobedila Baskoniju (111:101) u ACB ligi.

Iako susret nema nikakav rezultatski značaj Partizan sigurno ima želju da se trijumfalno oprosti od Evrolige i to pred svojim navijačima.

Izabranici Željka Obradovića su ove sezone ostvarili samo četiri pobeda kao gosti, a jedna je bila upravo protiv Valensije u "Fonteti" (67:72).

Partizan trenutno ima učinak 15-18, dok je tim iz Španije na 14-19.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)