A SAD, DERBI U POLUFINALU: Partizan pregrmeo prvu rundu plej-ofa ABA lige

Александар Илић
Aleksandar Ilić

21. 04. 2024. u 19:47

KOŠARKAŠI Partizana savladlai su Igokeu u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Crno-beli su dobili i meč na gostovanju rezultatom 77:101, i tako slavili 2:0 u seriji.

А САД, ДЕРБИ У ПОЛУФИНАЛУ: Партизан прегрмео прву рунду плеј-офа АБА лиге

FOTO: ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Partizan je preskočio prvu prepreku ka odbrani trona u ABA ligi, a u narednom kolu očekuje ih regionalni derbi protiv Budućnosti iz Podgorice koja je takođe sa 2:0 savladala Zadar.

Nije moglo bolje da počne po izabranike Željka Obradovića. Brzo je Partizan stekao prednost od 17 poena. Zahuktao se "parni valjak", odlično je služio šut za tri, ali je uz tri izgubljene lopte dozvolio Igokei da se spusti na prihvatljivih 11 poena zaostatka na kraju deonice (27:16).

Zaigrala je Igokea znatno bolje u nastavku duela. Istopila se brzo prednost crno-belih, te je sastav iz Laktaša uspeo da se spusti na dva poena deficita. Upalilo je to alarm kod gostiju, koji su do poluvremena još jednom došli do dvocifrene prednosti.

Uroš Trifunović je odlično iskoristio minute u završnici, pogodio je dve trojke i polaganje, a Džejms Naneli je dodao 11, dok je Zek Ledej 10.

U potpunosti je ekipa iz Beograda kontrolisala tok igre u trećoj deonici, te je već tada bilo jasno da domaćin neće uspeti da se još jednom vrati u meč. Pokušavala je Igokea preko Koste Kondića da se vrati u duel, ali je Partizan sačuvao pribranost u odbrani.

Četvrta deonica bila je samo formalnost za srpskog Evroligaša koji je na kraju upisao bitnu pobedu 101:77.

Igokea – Partizan 77:101 (16:27, 22:22, 17:24)

Dvorana: Sportska dvorana Laktaši; Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić;

Igokea: Kondić, Bošković, Filipović, Jošilo, Nakić, Milosavljević, Marić, Karmajkl, Radošić, Jeremić, Milovanović;

Partizan: Naneli, Ledej, Kaminski, Anđušić, Avramović, Kaboklo, Koprivica, Ponitka, Panter, Smailagić, Smit, Trifunović;

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)