ZVEZDA SPREMNA ZA MEGU: Kako su crveno-beli izborili polufinale ABA lige

V. P.

23. 04. 2024. u 06:00

DVA potpuno različita lica Crvene zvezde u četvrtfinalnoj plej-of seriji ABA lige. U prvom meču sa SC Derbijem dobili su borbu za goli život, u revanšu u Podgorici stvari su se odvijale u skladu sa razlikom u kvalitetu.

ЗВЕЗДА СПРЕМНА ЗА МЕГУ: Како су црвено-бели изборили полуфинале АБА лиге

Foto ABA liga

Ubedljivom pobedom u revanšu (92:77) dvokorakom je ukoračila u polufinale, u kojem je očekuje serija na dve pobede sa Megom.

Uzbuna na svim klupskim nivoima urodila je plodom, pristup crveno-belih drugoj utakmici u potpunosti je odudarao od bezvoljne predstave sedam dana ranije. To se prevashodno očitavalo kroz igru u odbrani, kojom su paralisani skoro svi pokretači u timu „studenata“. Iz toga su proistekle zavidne statističke brojke na poluvremenu - 77,3 odsto u šutu za dva poena i 54 za tri.

Nosioci napadačke igre bili su Nedović i Gedraitis, koji je napokon probio već dugotrajnu blokadu. Samopouzdanje je ponovo počeo da gradi i Dos Santos, što se poklopilo sa igrom bez maske u ovom meču. Ritam je počeo da hvata i Tompkins sa tri trojke iz pet šuteva, dok se na teren posle višemesečne pauze zbog povrede kolena vratio talentovani Topić.

U trenutku kada je iz sastava do kraja sezone ispao Hanga, povratak zlatnog juniora je izuzetno važan za šampionske ambicije Zvezde u plej-ofu regionanog takmičenja. Na terenu je proveo nešto manje od 16 minuta i ostvario učinak od osam poena, dva skoka i jedne asistencije.

- Od početka smo igrali našu igru, dobro u odbrani - rekao je posle meča trener crveno-belih Janis Sferopulos. - Nismo dozvolili Derbiju da se razmahne, stekli smo dvocifrenu prednost i držali je čitavim tokom utakmice. Sada nas čeka polufinale sa veoma kvalitetnom Megom, koja ima mlade, talentovane i energične igrače, tako da moramo da budemo maksimalno motivisani.

SC DERBI - C. ZVEZDA 77:92 (12:29, 22:28, 20:21, 23:14)

DVORANA „Morača“. Gledalaca: 1.245. Sudije: Pukl, Petek, Radojković.

SC DERBI: Bogavac 10, Pavlićević 13, Vučeljić 2, Hadžibegović 2, Baćović 6, Ivišić 4, Dokins, Drobnjak 8, Drežnjak 19 (4 as), Todorović, Kapusta 6, Mirković 7.

C. ZVEZDA: Smart 5, Teodosić 6 (3 as), Tompkins 11 (5 sk), Davidovac 5 (5 sk), Mitrović 6, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 7 (5 sk, 4 as), Nedović 13 (3/3 za dva, 2/3 za tri), Gedraitis 12 (4/4 za dva, 1/4 za tri), Topić 8 (1/3 za dva, 2/2 za tri), Dos Santos 17 (3/5 za dva, 3/5 za tri, 4 as).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)