HRVATA NI DANAS NIJE SRAMOTA: Rađa pričao o Tuđmanu, jagnjetini posle Oluje i otkrio zašto Kukoč nije došao u Knin

Novosti online

07. 08. 2020. u 20:00

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa u razgovoru za "Večernji list" prisetio se uspeha iz igračkih dana, s posebnim osvrtom na finale Olimpijskih igara iz 1992. godine protiv SAD, čija se 28. godišnjica obeležava u subotu.

ХРВАТА НИ ДАНАС НИЈЕ СРАМОТА: Рађа причао о Туђману, јагњетини после Олује и открио зашто Кукоч није дошао у Книн

Foto: N.Paraušić

Pre tog finala, koje su Hrvati izgubili, Franjo Tuđman je u razgovoru sa igračima "dogovorio" da će ih častiti jagnjetinom na Kninskoj tvrđavi, pa im je to obećanje i ispunio...

I to dan nakon zločinačke akcije "Oluja" kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske.

"Predsednik Tuđman nas je primio uoči odlaska u Barselonu i tada je pao dogovor, mi medalju na Olimpijskim igrama, on nama jagnjetinu u Kninu. Bio sam kod svojih na ručku kada je došao poziv da krenem za Knin, nisam smeo nikome ništa reći", ispričao je Rađa za "Večernji list".

Uz njega je bio tu i Stojko Vranković, ali ne i najpoznatiji hrvatski košarkaš. Postojale su razne priče oko toga zašto Kukoč nije bio tu, koje Rađa demantuje... Stigli su helikopterom.

"Toni Kukoč je bio sa mnom. Rekli su mi u pet popodne na aerodromu. Nisam nikome smeo reći ništa, ni vlastitoj majci, pa tako ni njemu. A i ko sam bio ja da se mešam u državni protokol? Ja sam bio uveren da je i Toni dobio poziv. Što se dogodilo, zašto se on nije našao tamo, ne znam", naveo je Rađa kome kao da je bilo neprijatno dok je govorio o ovoj temi.

"Nijedan rat nije lep. Bez obzira na situaciju...", zastao je Rađa.

"Koliko nam je bilo drago da što je gotovo, toliko bi nam stiskalo srce kada smo videli rupe od granata i metaka. Stisne ti se srce i duša, zašto je sve to trebalo biti tako? Naježio sam se kada se dizala hrvatska zastava, a ja sam poneo i Hajdukovu".

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024