TOMAŠEVIĆ - "SRBIJA NAVIJA ZA DENVER": Imao je i poruku za Dejana Stankovića i TSC

Novosti online

17. 09. 2020. u 15:54 >> 16:15

UKOLIKO Nagetsi nađu pravo rešenje za Lebrona Džejmsa, završiće veliki deo posla i povećaće sebi šanse za ulazak u finale Plej-ofa NBA Lige.

ТОМАШЕВИЋ - СРБИЈА НАВИЈА ЗА ДЕНВЕР: Имао је и поруку за Дејана Станковића и ТСЦ

FOTO: KSS

Procena je Dejana Tomaševića, jednog od naših najtrofejnijih košarkaša Srbije. 

On smatra da će se bitka u završnici zapadne konferencije voditi na pozicijama tri i četiri, iako će sve oči verovatno da budu uprte u duel Nikole Jokića i Entonija Dejvisa.

"Nisam tako dobar poznavalac NBA Lige, kao recimo, moj prijatelj Predrag Drobnjak, ali verujem da je najveća prednost Lejkersa upravo LeBron. Denver nema snažnog i pokretljivog igrača na poziciji 3-4. Najbliži tome je Majkl Porter Junior, ali je on defanzivno nije dominantan. Tako da ce LeBrona verovatno čuvati Grant. Drugi, veoma važan dvoboj će se voditi između Jokića i Dejvisa, i to pre svega u napadu. Denver mnogo igra pik'n'rol i "niski post" preko Jokića, dok Lejkersi igraju 1 na 1 sa LeBronom i Dejvisom, okruženi dobrim šuterima da kažnjavaju pomoć - navodi Tomašević, košarkaš koji je sa nacionalnim timom osvojio sedam medalja sa najvećih takmičenja, uz nebrojeno individualnih i timskih priznanja tokom bogate karijere", ističe Tomašević.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je izneo svoja očekivanja pred duel Lejkera i Nagetsa. 

"Prognoza je nezahvalna, ali, naravno, ja bih ipak voleo da uspešniji bude Denver. Mislim da svi u Srbiji navijamo za Nagetse zbog Jokića. Možda će sada i predsednik Amerike Donald Tramp da navija za taj tim, kada je saznao da imamo vrhunske asove u NBA. Šalu na stranu, imam utisak da NBA najviše voli finale Lejkers-Boston. To je neka vrsta tradicije u Americi, i to obično budu najgledanija finala. Nadam se da će ovog puta, ipak, biti drugačije".

Denver je uspeo da nadoknadi 1:3 i na kraju izbaci Kliperse. Pokazali su Nagetsi da su najbolji kada je najteže. 

"Posebno mi se dopalo to što ni u jednom trenutku nisu gubili glavu. Očigledno je da imaju sjajnu hemiju u timu gde tu jednu dozu nonšalantnosti koju ima Nikola koriste da opuste igrače i to je jako bitno. Za rezultat mislim da je najbitniji odnos koji Meluon ima prema Jokiću, a ponaša se kao prema sinu. Verujem da Nikoli to dosta znači, daje mu dodatno samopozudanje, a on to na najbolji način vraća na terenu".

Ne iznenađuje da je Jokić nosilac igre Denvera. On je znatno popravio statistiku u plej-ofu. 

"Mentalitet koji imaju igrači sa ovih prostora je pobednički, vole da imaju dominantne uloge u ključnim momentima na terenu, a to se prenelo i na Nikolu. Iako on možda nema neko veliko iskustvo igranja u timovima koji su osvajali titule i dobijali neizvesne utakmice, taj gen koji nosi u sebi se manifestovao u plej-ofu i ovog puta".

Odabrane su idealne petorke NBA lige, a Tomašević ima svoje favorite. 

"Jokić, LeBron, Dončić, Tejtum i Adetokumbo".

Osvrnuo se Tomašević i na finale Istočne konferencije. 

"Igraju dve šampionske ekipe na Istoku koje su osvajale titule u prošlosti. Posebno bih uzdvojio Tejtuma koji je igrao sjajno cele sezone. Uspeo je da uvede ekipu u finale Istoka, a možda i u veliko finale".

Pored igre pod obručima, stiže Tomašević da prati i igre naših fudbalskih klubova u Evropi. 

"Pratim igranje naših klubova u Evropi. Sinoć je Zvezda, nažalost, nesrećno izgubila. Ali, u ovom trenutku potrebno je da se pruži podrška Dejanu Stankoviću, vrhunskom čoveku, koji je iz jedne lagodne situacije koju je imao živeći u Milanu, i pozicije u italijanskom fudbalu, statusa u UEFA, sve to ostavio na jedan poziv iz Zvezde, sa željom da se vrati u Srbiju. Siguran sam da će Dejan uspeti rezultatima da uzvrati na poverenju da vodi klub, i treba skloniti pritisak sa njega u ovom trenutku. Žao mi je i što je Savo Milošević otišao na takav način iz Partizana. Previše smo mala zemlja da bismo kritikovali ili se odricali takvih imena posle jednog rezultata koji nije zadovoljio najveće ambicije ljubitelja sporta. Želeo bih ujedno i da čestitam na sjajnim rezultatima koje u proteklih par sezona postiže klub iz Bačke Topole. To je samo još jedan dokaz uspešnosti kada klub funkcioniše na zdravim nogama i ima dobru infrastrukturu. To bi mogao da bude pokazatelj i drugim sportskim organizacijama da bez dobre baze i dobrog stručnog štaba nema ni rezultata. Na to bi Srbija trebalo da obrati posebnu pažnju u budućnosti" zaključuje Tomašević.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NIKOLA U PLEJ-OFU: Jović i Majami srušili Čikago