BUDUĆNOST SE POJAČALA: Bivši kapiten Crvene zvezde stigao u Podgoricu

Novosti online

21. 10. 2020. u 15:58

BUDUĆNOST je odlučila da dodatno pojača svoje redove. Novi član Podgoričana postao je biši košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović.

БУДУЋНОСТ СЕ ПОЈАЧАЛА: Бивши капитен Црвене звезде стигао у Подгорицу

FOTO: AP

Nekadašnji kapiten crveno-belih je ovu sezonu počeo u Hapoelu iz Jerusalima sa kojim je imao kratkoročni ugovor, tačnije da odigra Fajnal ejt Lige šampiona.

Postojala je opcija da se saradnja nastavi, no u međuvremenu su stigle ponude iz Španije i Budućnosti. Podgoričani su sa Mitrovićem dodatno pojačali reket.

Ovaj 27-godišnjak je karijeru počeo u vršačkom Hemofarmu, odakle je prešao u Crvenu zvezdu.

Upravo je u crveno-belom dresu imao najlepše periode u karijeri. Bio je kapiten kluba sa Malog Kalemegdana, a tokom pet sezona osvojio je tri titule u ABA ligi, isto toliko puta je bio dolazio do pehara u sprskom prvenstvu i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Posle Crvene zvezde je igrao sezonu za nemački Bamberg, te španske klubove Mursiju i Manresu. Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mesta od strane Filadelfije. U podgoričkom timu će na poziciji krilnog centra zameniti teško povređenog Aleksu Ilića koji je morao na novu operaciju kolena.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!