MILUTINOV JE GENERAL: Pomogli su mi saigrači, meni je ostao lakši deo posla

V. P.

20. 11. 2020. u 17:55

MOSKOVSKA "armija" zaustavila je bavarski marš. CSKA je na gostovanju u Minhenu prekinuo niz od tri pobede Bajerna i istovremeno nastavio svoju seriju petim uzastopnim trijumfom (89:81).

МИЛУТИНОВ ЈЕ ГЕНЕРАЛ: Помогли су ми саиграчи, мени је остао лакши део посла

Nikola Milutinov foto: N.Paraušić

Prvog takmičarskog dana 10. kola, Efes je protiv Himkija u Podmoskovlju bio onaj iz prošle sezone (105:77), dok je Baskonija pobedom nad Panatinaikosom prvi put vezala dva trijumfa (93:72).

Generalsku ulogu u minhenskom "Audi domu" imao je naš Nikola Milutinov, MVP meča sa 18 poena (8/8 za dva) i 12 skokova, dok je najefikasniji u timu CSKA bio Majk Džejms sa 25 poena. Srpski reprezentativni centar završio je utakmicu poluzatvorenog oka, posle nehotičnog udarca nekontrolisano snažnog Džejlena Rejnoldsa (18 poena, osam skokova). Vodeći strelac Trinkijerijevog tima bio je Vejd Boldvin (19), devet je postigao trenutni MVP Evrolige Vladimir Lučić (2/5 za dva, 1/2 za tri).

- Igrali smo pametnije u drugom poluvremenu, agresivnije - kaže Milutinov, koji je prvi put ove sezone ostvario dvocifren poenterski učinak. - Pomogli su mi saigrači, pronalazili su me u pravim pozicijama, tako da je meni ostajao lakši deo posla. Mnogo smo želeli ovu pobedu, još se tražimo kao tim i ne igramo dobro koliko možemo. Imamo veliki potencijal, na dobrom smo putu da pronađemo timsku hemiju.

Efes u prvih devet mečeva već ima četiri poraza, koliko i prošle nedovršene sezone, zbog čega je u Podmoskovlje stigao rešen da pruži svoju najbolju igru. Nije bila savršena, ali dovoljno dobra za ubedljivu pobedu nad malodušnim Himkijem. Briljirao je Krunoslav Simon sa 24 poena i pet asistencija, u formu se vraća Šejn Larkin (20 p., 7 as.), dok je Vasilije Micić zbog povrede odigrao nepunih 11 minuta. Srpski as se požalio na bol, trener Ataman nije želeo da rizikuje ozbiljniji problem jednog od lidera ekipe, koji je tokom perioda na terenu postigao pet poena (1/1 za dva, 1/1 za tri, 5 as., 2 sk.).

- Simon je bio sjajan u prvom poluvremenu, u drugom je Larkin počeo da igra svoju igru, a naši centri su kontrolisali skok. Veoma važna pobeda - rekao je trener Efesa Ergin Ataman, koji sledeće nedelje dolazi u Beograd na duel 11. kola sa Crvenom zvezdom.

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis bio je razočaran stavom svojih igrača.

- Bez duha, energije, truda. Nismo igrali kao pobednici, samo smo igrali. Ne želim da pričam o košarci, jer ovo nije košarkaški problem. Ovo je stvar volje, da li želite da igrate ili ne.

PANATINAIKOS TONE

ČETVRTI uzastopni poraz Panatinaikosa, ovog puta od Baskonije, u kojem su jedine svetle tačke bili Janis Papapetru sa 17 poena i naš Nemanja Nedović sa 15 (1/3 za dva, 3/6 za tri, 5 asistencija, 6 izgubljenih lopti).

Tim iz Vitorije demonstrirao je odličnu timsku košarku, u kojoj su se košgeterski izdvojili Luka Vildoza i Alek Piters sa po 19 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)