ERGIN ATAMAN: Skupili smo deset igrača za put u Beograd

Novosti online

25. 11. 2020. u 16:39

CRVENA zvezda u petak (19.00) dočekuje Efes u okviru 11. kola Evrolige, a nakon pobede u "večitom" derbiju želeli bi da uzmu još jedan "veliki skalp" na međunarodnoj sceni.

ЕРГИН АТАМАН: Скупили смо десет играча за пут у Београд

FOTO: EPA

Neće biti nimalo lako iako Efes u Beograd dolazi oslabljen, pošto su četvorica igrača bila povređena dok su još njih petorica dobila pozive u reprezentaciju Turske. 

Na kraju je postignut dogovor sa Savezom, pa će izostati "samo" Vasilije Micić, Rodrigo Buboa, Brajant Danston i Tibor Plajs.

"Zvezda je tim koji igra jaku odbranu i kontroliše igru u napadu, posebno se u poenima ističu Džordan Lojd, Kori Volden i Džoni O'Brajant", pohvalno je o crveno-belima govorio Ergin Ataman. 

Prošle sezone Efes je dobio oba duela u Evroligi, a ukupan skor u ovom takmičenju je 6:2 za Turke.

"Uprkos našim brigama jer je mnogo igrača odsustno zbog korona virusa, želimo da igramo u našem uobičajenom sistemu i želimo pobedi. Takođe, hvala Košarkaškom savezu Turske koji nam je dozvolio da se naših pet igrača pridruži reprezentaciji dan kasnije. Tako imamo deset košarkaša za meč protiv Zvezde", dodao je turski trener.

Evroliga je u ovim situacijama prvo počela da utakmice registruje službenim rezultatom, dok je potom odlučeno da mečevi koji ne mogu da se odigraju - budu odloženi.

"Nadam se da će u Evroligi svi timovi biti zdravi i igrati u jednakim okolnostima", dodao je Ataman.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest