POT I ANĐUŠIĆ: Želimo dve pobede u Finskoj

Beta

27. 11. 2020. u 13:16

KOŠARKAŠKI reprezentativci Srbije izjavili su danas da žele pobede u obe kvalifikacione utakmice koje će se igrati u Finskoj.

ПОТ И АНЂУШИЋ: Желимо две победе у Финској

Foto: KSS

- Naša ambicija je da zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja", rekao je Stefan Pot u najavi utakmice.

Naglasio je da "okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem se da ćemo pobediti opet".

Srbija će u mestu Espo igrati protiv Švajcarske i Finske u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo.

Danilo Anđušić je kazao da mu je veoma drago što je ponovo u reprezentaciji.

- Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti", kazao je Anđušić.

- Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", istakao je on.

Utakmica protiv Švajcarske igraće se sutra od 15.30, dok je početak duela sa Finskom zakazan za ponedeljak u 18.00.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije