UJEDINJENI ZA SAŠU: Košarkaši Virtusa igrali za Đorđevića i pokazali snagu Virtusa

V. P.

10. 12. 2020. u 18:18

HRONOLOGIJA koja je prethodila gostovanju Virtusa u Monaku, u okviru 9. kola prve grupne faze Evrokupa: otkaz treneru Aleksandru Đorđeviću, povlačenje te odluke narednog dana posle sastanka uprave sa našim stručnjakom, kasni popodnevni trening nakon 24 sata neizvesnosti, odmah potom put u Kneževinu sa usputnim komplikacijama zbog kojih su Bolonjezi ušli u hotelske sobe oko pola četiri ujutru.

УЈЕДИЊЕНИ ЗА САШУ: Кошаркаши Виртуса играли за Ђорђевића и показали снагу Виртуса

Košarkaši Virtusa posle pobede Foto Evrokup

Potresi izazvani detinjasto impulsivnom reakcijom "kafedžija" na čelu kluba pored čijeg imena stoji kompanija "Segafredo", lider u Italiji u proizvodnji espreso kafe, ostavili su traga na Đorđevićev tim. Na poluvremenu je Virtus bio 18 poena u zaostatku za ekipom crnogorskog trenera Zvezdana Mitrovića, ali je u drugom priredio jedan od najvećih preokreta ove sezone Evrokupa i ostvario osmu pobedu u isto toliko mečeva - 74:68. Time je obezbedio prvo mesto u grupi C, bez obzira na ishod preostale dve utakmice - u poslednjem kolu sa Antverpenom i odložene iz 8. kola sa Andorom.

- Sjajna pobeda, sjajne tri četvrtine, ne i prva - rekao je Đorđević koji je zbog svih dešavanja sigurno bio pod velikim pritiskom, kao i dvojica srpskih igrača Virtusa Miloš Teodosić i Stefan Marković. - Srećan sam zbog mojih igrača koji su zajedništvom stigli do ove pobede. Idemo dalje, titula u Evrokupu je jedan od naših ciljeva.

Posle prvog poluvremena u kojem su Đorđevićevi momci bili bez trunke energije i napadačke kreacije, u drugom su uspeli da iz sebe izvuku poslednje atome snage. Usledio je veleobrt sličan onom koji je prethodio dolasku u Monako. Utakmicu su završili serijom 13-2, Teodosić je pogodio trojku za izjednačenje, Gembl zakucao, Vims postigao ključne poene posle ofanzivnog skoka, da bi srpski bekovski tandem pečatirao pobedu sa linije slobodnih bacanja.

U četvrtom trijumfu Virtusa nad Monakom u četiri dosadašnja susreta, Teodosić je ostvario učinak od 12 poena i četiri asistencije (2/3 za dva 1/6 za tri, 5/5 za jedan), dok je Marković meč završio sa dva ubačena penala (samo dva šuta iz igre) i po četiri skoka i asistencije. Upravo je on bio pod najvećim pritiskom, imajući na umu da je jedini od igrača uputio javnu kritiku na račun uprave.

Virtus je u Monako otputovao bez lakše povređenog Marka Belinelija, zvučnog NBA pojačanja. Po navodima italijanskih medija, čelnici kluba su odluku o smeni Đorđevića doneli revoltirani time što je srpski trener ostavio van igre italijanskog veterana u meču protiv Sasarija. Na žurku u čast Belinelijevog povratka u Bolonju nakon 13 godina, pozvali su sponzore i prijatelje kluba. Osetili su se osramoćenim zbog toga što se slavljenik nije predstavio, pa su povukli potez kojeg bi se svako postideo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)