POSLEDNJI VOZ ZA TOP 8: Zvezda dočekuje Albu u prvom meču duplog programa Evrolige

V. PRERADOVIĆ

14. 12. 2020. u 18:45

GUBITNIČKI niz od četiri poraza, čak sedam u prethodnih osam utakmica, odbrojao je Zvezdi minut do 12.

ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ТОП 8: Звезда дочекује Албу у првом мечу дуплог програма Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Naravno, pod uslovom da ima ambiciju da se domogne plej-ofa Evrolige. Ovonedeljni dupli program, koji počinje sutrašnjim duelom sa Albom u hali "Aleksandar Nikolić" (19.00) i završava se u petak susretom sa Valensijom na istom mestu, zapravo je voz u punoj brzini koji crveno-beli ne smeju da propuste ako žele da ostave u životu šansu za top 8.

Mereći trenutnu formu tima Saše Obradovića i berlinske ekipe koju je svojevremeno predvodio i kao igrač i kao trener, za pobedu je potrebna Zvezda iz najboljih momenata ove sezone. Alba je u seriji od tri trijumfa (Himki, Valensija, Fenerbahče), četiri u poslednjih pet mečeva.

- Veoma dobra ekipa, koja zna da poremeti protivnika promenom ritma i kombinovanom odbranom - analizira Obradović rivala.

- Igraju dugo zajedno i vode ih dva vrlo iskusna plejmejkera, Siva i Grejndžer, koji igraju timski i razigravaju druge. Dolaze u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda, i to upravo izbacivanjem iz ritma ekipa poput Valensije i Fenerbahčea. To znači da ćemo morati da iskontrolišemo taj deo u velikoj meri, da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo bodove u ovom meču.

Najiskusniji igrač u Zvezdinom timu Marko Simonović nosio je dres berlinske Albe u sezoni 2011/2012.

- Imaju spoj mladosti i iskustva, igraju prepoznatljivo vođeni rukom vrhunskog trenera kakav je Aito. Stil je isti godinama od kada je na klupu seo Španac. Igraju brzo, u tranziciji, trče i šutiraju za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa tim promenama odbrane. Najdominantniji igrač je Luk Sikma. Želimo da zabeležimo pobedu koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja, posebno jer već tri dana kasnije igramo još jedan meč Evrolige, a onda i u nedelju derbi kola ABA lige protiv Cedevita Olimpije - konstatuje Simonović.

PET GODINA BEZ POBEDE

PRED tek peti duel Zvezde i Albe u Evroligi, zanimljiv je podatak da crveno-beli čekaju pobedu protiv berlinskog tima još od 29. januara 2015, kada su u top 16 fazi slavili u "Pioniru" sa ubedljivih 86:69.

Od tada su "albatrosi" nanizali tri trijumfa, poslednji u januaru ove godine kao gosti u beogradskoj "Štark areni" (94:85).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)