BLOKADA ZA KOLOMA: Španac ne igra protiv doskorašnjeg kluba

V. P.

17. 12. 2020. u 22:12

UZBUĐEN sam zbog novog poglavlja u karijeri, jedva čekam da počnem da igram.

БЛОКАДА ЗА КОЛОМА: Шпанац не игра против доскорашњег клуба

POJAČANjE Kolom će još malo pričekati na debi/FOTO: KK Crvena zvezda

Ovo su reči Hoakima Kina Koloma po zvaničnoj objavi Crvene zvezde da je potpisala ugovor do kraja sezone sa 32-godišnjim španskim plejmejkerom, koji će malo pričekati na debi u timu srpskog evroligaša.

To se neće desiti u sutrašnjem meču 15. kola Evrolige protiv Valensije u dvorani "Aleksandar Nikolić" (19.00), ekipe iz koje je prešao među crveno-bele. Španski klub je odugovlačio sa ispisnicom taman toliko da Zvezda ne stigne da registruje člana najbolje petorke Evrokupa iz vremena dok je nosio dres Uniksa. Bio je i prvi asistent VTB lige, najbolji šesti igrač tog takmičenja. U Valensiju je došao iz Bahčešehira pred početak prošle sezone, u aktuelnoj nije odigrao nijednu utakmicu.

Iako je još daleko od takmičarske forme, Kolom bi svakako bio od pomoći u susretu sa "svojima". Valensija stiže u Beograd sa odličnim skorom 9-5, posle prvog trijumfa nad Olimpijakosom u Atini u poslednjih 17 godina (96:85).

- Možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi - smatra Zvezdin trener Saša Obradović i dodao:

- Znatno su se pojačali ove sezone i time istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepeliča. Odigrali su fenomenalno u Pireju i sigurno su u odličnom raspoloženju pred ovu utakmicu. Odlični su u šutu, u kontranapadima, ključ je u timskoj odbrani jer i individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana. Verujem da imamo šansu, uz strpljenje koje moramo da pokažemo.

ZVEZDA VODI 5:0

OVO će biti šesti meč Zvezde i Valensije u Evroligi, crveno-beli do sada nisu doživeli poraz u susretima sa španskim timom.

Poslednji put su se sreli 28. novembra 2019, kada je Lorenco Braun trojkom rešio pitanje pobednika uz zvuk sirene (76:73).

Crveno-beli imaju šansu da prekinu niz od pet evroligaških poraza, koji je već posle 14 kola izbledeo realne izglede za plasman u Top 8.

- Još jedan težak meč, protiv ekipe koja igra odlično i neke od najvećih pobeda beležila je na gostujućim parketima - kaže Zvezdin bek Ognjen Dobrić. - Godinama gradi igru oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana dolaskom Kalinića, Vilijamsa i Hermansona. Neće nam biti lako, ali moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)