KORONA U ZVEZDI: Odložen meč protiv Cedevita Olimpije, ceo tim i stručni štab u izolaciji

Novosti online

20. 12. 2020. u 13:41

DERBI utakmica 11. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevite Olimpije neće biti odigrana u nedelju od 19 sati kako je planirano, zbog slučaja virusa korona u taboru kluba sa Malog Kalemegdana.

КОРОНА У ЗВЕЗДИ: Одложен меч против Цедевита Олимпије, цео тим и стручни штаб у изолацији

KK Crvena zvezda

Zvezda je obavestia ligu, koja je tim povodom izdala zvanično saopštenje o odlaganju meča.

Igrači Zvezde će sada, prema zdravstvenim protokolima, odraditi dodatne trstove kako bi se utvrdilo da li postoji još slučajeva zaraženih igrača i članova stručnog štaba.

Ne navodi se koliko je zaraženih, ali je saopšteni da su svi iz seniorskog tima i stručnog štaba stavljeni u kućnu izolaciju, a da je povodom novonastale situacije obaveštena i Evroliga u kojoj klub takođe ima obavze iduće nedelje.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da su nakon redovnih testiranja prvog tima i stručnog štaba, koja su obavljena pred utakmicu 11.kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom, identifikovani pozitivni i oboleli na virus Covid 19".

"U skladu sa svim zdravstvenim merama, ekipa je podvrgnuta novim testiranjima i laboratorijskim ispitivanjima, a kompletan seniorski tim i stručni štab Crvene zvezde hitno su stavljeni na mere kućne izolacije".

"Shodno tome, utakmica 11. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom koja je trebalo da se odigra večeras se odlaže, a novi termin biće saopšten naknadno. Takođe, o novonastaloj situaciji u kojoj se našao naš klub, obaveštena je i Evroliga".

"Do pristizanja rezultata ponovnih testiranja, sprovođenja detaljnih zdravstvenih pregleda i isteka inkubacionog perioda, sve dalje sportske aktivnosti prvog tima se supenduju, a o stanju obolelih, i daljim aktivnostima prvog tima KK Crvena zvezda mts blagovremeno ćemo obavestiti javnost", saopštili su iz Crvene zvezde.

Duel Zvezde i Cedevita Olimpije slovio je za derbi ovog kola, oba tima u dosadašnjem toku sezone imaju samo jedan poraz.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (1)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom