NEDOVIĆ: Probao sam sve sportove, košarku sam počeo da igram zbog Indijanapolisa

Novosti online

25. 12. 2020. u 17:14

SRPSKI košarkaš Nemanja Nedović igra sjajno ove sezone u Panatinaikosu i nema nikakve dileme da je najbolji igrač tima Jorgosa Vovorasa.

НЕДОВИЋ: Пробао сам све спортове, кошарку сам почео да играм због Индијанаполиса

foto Evroliga

Svi posebno pamtimo poslednju utakmicu bivšeg igrača Crvene zvezde u Evroligi. On je u meču protiv Makabija postigao čak 39 poena, ali ni to nije bilo dovoljno Atinjanima da savladaju "ponos Izraela".

To nije prošlo nezapaženo, pa ga je "Eurohoops" pozvao na intervju u kome se sjajni bek govorio o mnogim stvarima.

Nedović je istakao da je probao da igra nekoliko sportova, no za košarku se odlučio 2002. godine nakon što je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

- Igrao sam brojne sportove pre košarke – fudbal, rukomet, tenis, bio sam dobar plivač. Probao sam od svega po malo, a košarka je bila u trendu. Naš tim je tada osvojio titulu u Indijanapolisu, tako da su svi koje sam poznavao "prešli" na košarku, ja sam pošao za njima. Mama me je odvela na trening i tada sam se zaljubio u sport - rekao je Nedović.

Momak iz Nove Varoši ove sezone igrao fenomenalno.

- Sve je odlično za sada. Osećam se fantastično, kada govorimo o fizičkoj spremi. Završili smo prošlu sezonu ranije, to mi je na neki način i pomoglo, jer mi je dalo više vremena da radim na svom telu tokom leta. Pomogli su mi ljudi koji imaju iskustva, okružio sam se njima i rešili smo probleme koje sam imao poslednje dve godine. Svaki dan moramo da radimo dobro.

Nedović blista u dresu Panatinaikosa/Foto: EPA

Uprkos tome PAO je na učinku 5-10 u Evroligi.

- Malo je frustrirajuće, ali pokušavam da kontrolišem sve onoliko koliko mogu. Trudim se da zaboravim svaku lošu utakmicu. Odmah sutra je novi dan, imate novi meč. Sezona je duga, ima vremena da se popravimo i postanemo bolji. Neki timovi za samo nedelju dana promene poziciju. Dve pobede u duploj nedelji i tu ste.

Trenutno igra u klubu u kome je Željko Obradović istinska legenda.

- Samo se sećam da su Željkovi timovi dominirali evropskom košarkom godinama unazad. Nikada nisam imao priliku da ga gledam, ali znam da je ovde ostavio veliki trag. Stvarno je čast igrati za ovakav klub.

Za kraj je istakao da je veliki fan Kobija Brajanta i da je čak i mogao da zaigra protiv slavnog košarkaša dok je nosio dres Golden Stejt Voriorsa u najjačoj ligi na svetu.

- Veliki sam fan Kobija, igrao sam protiv njega u sezoni 2014. godine, čak sam bio u situaciji jedan na jedan. Taj dan sigurno nikada neću zaboraviti - zaključio je Nedović i pohvalio se da ima veliku kolekciju dresova, kako košarkaških, tako i fudbalskih.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna