PARTIZAN JE NEKADA RADIO NEVEROVATAN POSAO: Mijailović objasnio problem stranaca u srpskoj košarci!

Novosti online

03. 01. 2021. u 17:59

PRVI čovek Partizana dao je svoje mišljenje u debati da li u srpskoj košarci ima previše stranaca.

ПАРТИЗАН ЈЕ НЕКАДА РАДИО НЕВЕРОВАТАН ПОСАО: Мијаиловић објаснио проблем странаца у српској кошарци!

Foto: KK Partizan

Ostoja Mijailović se u razgovoru za "Mocart sport" osvrnuo na sve veći broj stranaca u srpskoj košarci. Partizan je godinama bio "fabrika talenata", ali se sada i to promenilo. 

"Pre 10-15 godina je bila drugačija situacija, Partizan je imao prostora uz kvalitetan rad, da okupi mlade igrače, talentovane. Danas se ne prave igrači, jure se trofeji. Nekad je Partizan razvijao igrače da se bori da njihovom prodajom finansijski preživi, a uz to je pravio i rezultate što je iz perspektive današnje košarke izgleda gotovo neverovatno."

On smatra da se merilo uspeha košarkaškog kluba gleda kroz broj osvojenih trofeja, a ne kroz broj stvorenih košarkaša. 

"Partizan je danas ušao u kolosek drugih ekipa da se bori samo za trofeje. Naši navijači ako biraju između talentovanih igrača koji će se prodati u NBA i trofeja, biraju trofeje. Postići oba cilja u današnjem svetu je gotovo nemoguće istovremeno, već delimično. Da jedan do dvojice igrača iz mlađih kategorija budu sastavni deo ekipe. Ko su razvojni timovi u Evropi? Gotovo da ih nema. Današnja i nekadašnja košarka nisu isto. Moramo da nađemo sredinu. Ne možemo da plaćamo skupe strance, nismo sredina koja može da stvori toliko novca da plati skupe strance",  zaključio je prvi čovek Partizana.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)