TERI I ROČESTI SU BILI GREŠKA: Obradovićev asistent otkrio zašto u Zvezdu nisu došli Nedović, Dangubić, Mitrović...

Novosti online

06. 01. 2021. u 10:08

BOGDAN Karaičić, doskorašnji pomoćni trener Saše Obradovića u Crvenoj zvezdi, objasnio je zbog čega je došlo do krize igre i rezultata posle odličnog početka sezone.

ТЕРИ И РОЧЕСТИ СУ БИЛИ ГРЕШКА: Обрадовићев асистент открио зашто у Звезду нису дошли Недовић, Дангубић, Митровић...

FOTO: KK Crvena zvezda

Obradović i njegov stručni štab napustili su krajem godine Crvenu zvezdu, a mnogi postavljaju pitanje da li je moglo bolje kada je selekcija igrača u pitanju? 

"Ne mislim da smo pogrešili u dovođenju pojedinih igrača, tu pre svega mislim na Lojda, Voldena i Hola. Ne mislim da je Hol promašaj jer je projektovan da bude sekundarni plej i da se u toku sezone nađe prvi plej. U tom trenutku na tržištu smo imali opciju da izaberemo tri igrača na toj poziciji i izbor je pao na njega", istakao je Karaičić za Sputnjik.

Ipak, drugih grešaka je nakraju bilo...

"Kasnije mislim da smo požurili, da se odluke nisu donosile u skladu metodologije kako te odluke treba da se donose za pojedine igrače. Zbrzali smo i požurili, ali nismo bili jedini... Za vreme Sašinog mandata već je bio dogovor da će Emanuel Teri napustiti ekipu – objasnio je Karaičić, a prethodno je Mali kalemegdan napustio I Tejlor Ročesti koji takođe nije pružao partije kao u prvom mandatu u Zvezdinom dresu".

Karaičić je potvrdio da je tačno da su crveno-beli pregovarali sa Nemanjom Nedovićem I da su im bili ponuđeni Luka Mitrović, Nemanja Dangubić, Jaka Blažič…

"Nedović je imao sastanak sa Sašom Obradovićem i agentom. Bilo je priče i pokušaja, koliko sam informisan. U jednom trenutku je bila obostrana želja da se to ostvari (da Nedović dođe). Ali u jednom trenutku se nije ostvario taj dogovor, da li zbog finansija ili nečeg drugog... Istina je da je bio ponuđen, istina je da su imali razgovor i da je bila volja i želja da se dovode. io je ponuđen i Kevin Pengos bivši košarkaš Žalgirisa i Barselone, ali kada saznaš koji je budžet za Pengosa, onda to više nije realno. Sama ta reč 'ponuđeni'... Jesu bili, a da li se realizovalo? Nije i to iz milion objektivnih razloga i na našu veliku žalost, pogotovo za Nemanju Nedovića. Saša je imao razgovor sa Draganom Apićem, sa Dangubićem mislim da nije imao. U tom trenutku se dovodio Marko Simonović, tačnije vraćao. Na toj poziciji smo imali Dejana Davidovca, a i dobili smo naznake da Dangubić ima veću želju da završi u Partizanu. Bili su ponuđeni, ali to nije bilo sve crno-belo. Nije bila “da i ne'” situacija, nikada nije u ovom poslu" konstatovao je Karaičić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju