DOKTOR MOMA JAKOVLJEVIĆ ZA NOVOSTI O BOGDANOVOJ POVREDI: Glupa dijagnoza Amerikanaca

G. KELIĆ

11. 01. 2021. u 18:26

SRPSKI košarkaš iz redova Atlante Bogdan Bogdanović na meču sa Šarlotom sredinom druge deonice doživeo je prelom kosti desnog kolena, a magnetnom rezonancom su američki doktori dijagnostikovali "alvuzijski prelom" sa povezanim zapaljenjem mekog tkiva.

ДОКТОР МОМА ЈАКОВЉЕВИЋ ЗА НОВОСТИ О БОГДАНОВОЈ ПОВРЕДИ: Глупа дијагноза Американаца

Foto: AP

 Takva informacija prosečnom navijaču ne znači mnogo, a očigledno ni struci, tačnije doktoru Momčilu Jakovljeviću, koji, za "Novosti", ističe nekompletnost u postavljanju dijagnoze.

- To je nepotpuna informacija koja ništa ne znači i na koju nijedan ortoped ne može dati dijagnozu. Koja kost, koliki deo kosti, šta to znači - odmah na početku razgovora dr Jakovljević napominje nekompletan izveštaj kolega sa druge strane Atlantika.

Popularni doktor nastavlja u jednom dahu:

- Ko god je iz Amerike dao takvu dijagnozu, glupa je.

DRUGA POVREDA OVE SEZONE

ZA Bogdanovića je nova 2021. godina počela veoma nesrećno, s obzirom na to da mu je ovo već druga povreda od starta sezone u NBA ligi. Još 5. januara je u utakmici sa Njujork Niksima povredio skočni zglob, ali srećom povreda nije bila teže prirode, pa je popularni Bogi pauzirao samo nekoliko dana i brzo se vratio na parket.

- Trebalo bi pitati njegovog menadžera ili igrača lično, sigurno da oni više znaju. Kaže se kost kolena, pa tu ima više kostiju, potkolenica, natkolenica, čašica... Onda i da li je sa dislokacijom ili bez dislokacije. Velika je anatomija kolena. Oni su rekli "alvuzijana kost", upala mekog tkiva. Pa to je budalaština, jer na osnovu toga se ne može dati nikakva prognoza, niti bilo šta.

Samim tim, govoriti i davati paušalne prognoze o tačnom broju nedelja ili meseci oporavka, deluju neozbiljno i neodgovorno.

- Štura informacija koja je data tek da bi se dala. Nešto se desilo u kolenu, ali je pitanje šta i stvarno ne bih dalje komentarisao. Zato je i za sam period oporavka i mirovanja nezahvalno reći, kao ni da li je potrebna operacija ili ne. Jednostavno, nemamo dovoljno podataka - zaključuje šef medicinskog tima košarkaša Partizana.

BOGDAN: VIDIMO SE USKORO

- HVALA vam na svim porukama podrške i molitvama. Bog je milostiv, nedostajaće mi igranje sa momcima, ali ću biti tu da navijam za njih. Mali korak unazad za veliki povratak. Vidimo se uskoro - napisao je Bogdanović na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili