FENERBAHČE BEZ PORAZA OD POVRATKA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Gudurić za četiri od četiri!

V. P.

13. 01. 2021. u 20:51

ČETVRTIM uzastopnim trijumfom, Fenerbahče se skoro sa dna evroligaške tabele izdigao do samo pobede ispod linije za plasman u plej-of.

ФЕНЕРБАХЧЕ БЕЗ ПОРАЗА ОД ПОВРАТКА СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА: Гудурић за четири од четири!

FOTO: Evroliga

 Poslednja "žrtva" tima koji predvodi naš selektor Igor Kokoškov bila je Baskonija, koja je doživela pravi brodolom na azijskoj strani Istanbula (96:76).

Početak trijumfalnog niza poklopio se s povratkom u Fener srpskog reprezentativca Marka Gudurića, koji je u duelu sa Baskijcima ostvario učinak od devet poena, sedam skokova i šest asistencija. Briljirao je Nando de Kolo, koji je istakao kandidaturu za MVP kola - 27 poena (7/9 za dva, 4/7 za tri), odličan je bio i Jan Veseli sa 17 poena i po četiri uhvaćene lopte i asistencije.

- Osećam se sjajno, jer je ovo bila prava timska igra - sve više razloga za zadovoljstvo ima Kokoškov posle klupskog rekorda u broju asistencija na jednom evroligaškom meču (29).

- Nesebičnost je zarazna. Kada saigrač vidi da ste voljni da se žrtvujete, da ste spremni na ekstra pas, iako imate dobru poziciju za šut, to postaje zarazno i širi se čitavim terenom. Sada moramo da se regrupišemo za utakmicu sa Panatinaikosom u petak, ali moram da budem zadovoljan rezultatom i načinom na koji smo igrali.

Trener Efesa Ergin Ataman, svakako, nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu meča sa Albom, u kojem je njegov tim imao i deset poena zaostatka. Međutim, u nastavku su Vasilije Micić i Adrijan Moerman probudili ekipu i inicirali preokret za desetu pobedu u dosadašnjih 19 utakmica (84:76). Srpski plejmejker je bio blizu dabl-dabl učinka sa 15 poena i osam asistencija, po 15 su ubacili i Moerman i Šejn Larkin.

KALINIĆ SE RADOVAO

VALENSIJA je odličnom igrom u poslednjoj četvrtini savladala Panatinaikos (95:83), na kriliima Slovenca Klemena Prepeliča (18 poena). Nikola Kalinić je za 16 minuta ostvario učinak od četiri poena i pet asistencija, dok je u atinskom timu podbacio Nemanja Nedović sa pet poena za 18 minuta na terenu, uz šut iz igre 2/9.

U najzanimljivijem susretu prvog dana 19. kola Olimpijakos je posle produžetka savladao Makabi u Tel Avivu (89:87) za treću vezanu pobedu i čak šestu na gostovanjima. Veteran Kostas Slukas doživljava drugu mladost u klubu svoje mladosti, u duelu sa izraelskim velikanom ostvario je dabl-dabl učinak od 21 poena i 11 asistencija, uključujući i pogođena slobodna bacanja za odlazak u produžetak.

Misterija je koja to sila i dalje drži trenera Rimasa Kurtinaitisa na klupi Himkija, koji je u duelu sa Barselonom u Podmoskovlju doživeo deseti poraz zaredom (75:87), 17. u dosadašnjem toku Evrolige. Stefan Jović je preskočio ovaj meč zbog povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)