POSLE NOVOG DEBAKLA HIMKI OTERAO LITVANCA: Efes presudio Kurtinaitisu

V. P.

15. 01. 2021. u 20:49

BRUKANjU Himkija nema kraja. Tim sa budžetom iz gornje polovine evroligaške lestvice doživeo je 11. vezani poraz u Evroligi, čak 18. u dosadašnjih 20 kola.

ПОСЛЕ НОВОГ ДЕБАКЛА ХИМКИ ОТЕРАО ЛИТВАНЦА: Ефес пресудио Куртинаитису

FOTO: AP

Efes je grupu moskovskih "amatera" ispratio iz Istanbula sa "minus 39" (99:60), čime se koš-razlika ruske ekipe srozala na neverovatnih minus 232.

Litvanski mediji javljaju da je došlo vreme za rastanak Himkija i trenera Rimasa Kurtinaitisa. Posle 18. poraza u Evroligi, ekipu će privremeno voditi njegov pomoćnih Andrej Malcev. Kurtinaitis je na klupi ruskog kluba od januara 2019. godine, što je njegov drugi mandat na mestu šefa struke Himkija. Prethodno je vodio ovaj tim u periodu od 2011. do 2016.

Izostanak našeg reprezentativca Stefana Jovića ne može da bude opravdanje za Alekseja Šveda i njegovu ležernu družinu, koja već dva meseca ne zna za pobedu u elitnom klupskom takmičenju.

Efes je u dva navrata imao 41 poen viška, tako da je trener Ergin Ataman mogao da priušti odmor Vasiliju Miciću. Srpski plejmejker je igrao 24 minuta, što je znatno manje od njegovog proseka, i za to vreme postigao osam poena, uz šest asistencija. Samo dve je imao najbolji igrač Himkija Šved, koji je meč završio sa 13 poena.

- Ponovo je ključna bila odbrana - rekao je trener Efesa Ataman posle treće uzastopne pobede, koja je uvela tursku ekipu u plej-of zonu.

- Doguš Balbaj je bio veoma uspešan u odbrani na Švedu, a Himki ima veliki problem kada njega zaustavite.

Iako oslabljen odsustvom Vladimira Micova, milanski Armani je bez problema stigao do pobede u Berlinu protiv Albe (84:70). Italijanski tim je presudnu razliku napravio u drugoj četvrtini i potom do kraja držao rivala na bezbednoj rezultatskoj distanci.

Milaneze su do 12. trijumfa u sezoni, odnosno trećeg vezanog, predvodili Kevin Panter sa 14 poena, Zek Lidej sa 16 i pet skokova, Kajl Hajns sa 13 i Luiđi Datome sa 14. Najbolji u ekipi Albe bili su Džejson Grendžer sa 16 poena i šest asistencija i Ben Lemers sa 18 poena i pet skokova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovodi fenomenalnog NBA šutera