ZVEZDIN DVOJAC VEĆ MESEC DANA BEZ KOŠARKE: Simonović imao upalu pluća, a bio je negativan na koronu

Novosti online

16. 01. 2021. u 15:31

VIRUS korona od decembra pravi velike probleme košarkaškom klubu Crvena zvezda, pošto su dvojica dugo već van terena zbog problema sa Kovidom-19.

ЗВЕЗДИН ДВОЈАЦ ВЕЋ МЕСЕЦ ДАНА БЕЗ КОШАРКЕ: Симоновић имао упалу плућа, а био је негативан на корону

FOTO: KK Crvena zvezda

Kao što je poznato najbolji igrač crveno-belih Džordan Lojd van terena je već mesec dana jer se oporavlja od korone, baš kao i iskusni Marko Simonović.

Predsednik kluba Nebojša Čović gostovao je u subotu na jutarnjem programu TV Prva i govorio o stanju igrača koji još nisu u timu.

- Jedan deo naših košarkaša je preležao koronu tamo negde u aprilu i maju, ali imamo i slučajeve infekcije. Na primer, Simonović je dobio čovek upalu pluća, pa je mesec i po dana lečen, iako su testovi neprekidno pokazali da je negativan. Simptomi su bili valjda, to više nije bilo u grlu, nego dole - rekao je Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana se dotakao i Lojda.

- On je bio asimptomatski, za razliku od Simonovića nije imao upalu pluća, ali i to je bilo preko mesec dana. Mora da se vodi računa da se ne desi ono što se desilo našem bivšem igraču Majklu Odžu zbog lošeg pristupa, jer ovaj virus očigledno udara u srce i moramo da budemo maksimalno odgovorni - zaključio je Čović.

I Simonović i Lojd poslednji put su nastupili u ABA ligi 12. decembra na gostovanju FMP-u, dok Amerikanca u Evroligi nema od meča sa Velensijom (18.12.2020), a Simonovića od utakmice sa Zenitom (22.12.2020).

Ostaje da se vidi kada će njih dvojica biti spremni da se ponovo nađu na parketu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu