MOŽDA JE ZA ABA LIGU KASNO: Evropa je bliža od Jadrana

S. O.

17. 01. 2021. u 21:25

NOVI, već osmi, poraz na Jadranu, ovog puta od Budućnosti (72:80), možda nezaslužen i "potpomognut" nekim pogrešnim odlukama sudija, a pre svega fenomenalnom partijom Nikole Ivanovića tera košarkaše Partizana da pogled sve više okreću ka Evrokupu.

МОЖДА ЈЕ ЗА АБА ЛИГУ КАСНО: Европа је ближа од Јадрана

FOTO: KK Budućnost/ABA liga

Jer, plej-of ABA lige je miljama daleko i samo u najoptimističnijim snovima, uprkos tome što do tada ima još 11 kola.

Na vrhu tabele se "debelo" izdvajaju Mornar, Zvezda, Budućnost, Mega, Igokea i Cedevita Olimpija, pa crno-belima bi samo čarobni štapić mogao da pomogne da se domognu četvrtog mesta i razigravanja za titulu. Svesni su toga i u crno-belom taboru, pa je jasno da će akcenat u nastavku sezone biti na Evrokupu, čiju su drugu fazu počeli furiozno, pobedom nad Trentom (71:43).

- Matematika je matematika, a život je život. Idemo iz meča u meč, to je naša koncentracija. Na kraju sezone povući će se crta šta smo uradili, a do tada iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu - poručio je trener Saša Filipovski.

A, ta sledeće utakmica je već prekosutra (20.45) u gostima protiv Metropolitena, koji je u drugu fazu Evrokupa prošao kao prvoplasirani u svojoj grupi, ali je već u prvom meču iznenadio Lokomotivu u Kubanju (83:79). Francuski tim je, tako, istakao kandidaturu za četvrtfinale, ali i Partizan ima adute u rukavu. Trener Filipovski je radio u Francuskoj i sigurno u prste poznaje kvalitete tima koji vodi nekadašnji as SFRJ Jure Zdovc...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna