RAĐA UPOREDIO SLOVENCA SA SRBINOM: Dončić me podseća na Bodirogu, ali brža varijanta

Novosti online

19. 01. 2021. u 13:27

LEGENDARNI jugoslovenski i hrvatski košarkaš, Dino Rađa, napravio je zanimljivu paralelu između Luke Dončića i Dejana Bodiroge.

РАЂА УПОРЕДИО СЛОВЕНЦА СА СРБИНОМ: Дончић ме подсећа на Бодирогу, али бржа варијанта

Foto: N.Paraušić

U intervjuu za “Basketball Network”, Rađu su pitali da li ga Luka Dončić podseća na nekog igrača iz njegove ere.

"Mnogo me podseća na Bodirogu, malo brža verzija njega, momak sa velikim m…ma, košarkaški je talenat, veliki talenat. Znao sam da će biti dobar, ali ne ovako rano. Ovaj momak je rano pokazao da je jako zreo. Neverovatno je talentovan, mnogo je radio, imao je dobre korake pošto je prvo igrao u juniorima Reala, pa sa seniorima Reala, osvajao je trofeje... Nisam očekivao da će odmah tako dobro igrati, pogotovo ne u prvoj sezoni"”, naveo je Rađa.

Ipak, naglasio je da je sada mladim igračima iz regiona mnogo lakše da naprave velike karijere u Americi. Kada je on dolazio u NBA, stvari su izgledale drugačije. 

foto: EPA

 

"Bilo je teško kada smo mi dolazili u ligu. Recimo kada je Luka Dončić dolazio u Dalas dali su mu ključeve grada, meni su dali dresove da odnesem na pranje. Divac, Sabonis, Dražen, Toni i ja smo bili pioniri i uvek je teško utabati put", rekao je on. 

Rađa smatra da sada NBA pravi jednu veliku grešku, a to je što dozvoljavaju da jako mladi igrači dođu u ligu.

"Mislim da NBA pravi veliku grešku što daje deci od 19 godina da uđu u ligu. Ne samo da nisu spremni kao igrači, već i kao ljudi. Ako date klincu od 19-20 godina 100 miliona dolara prioriteti mu se promene", rekao je Rađa.

Kao i uvek rekao je da mu je vrhunac karijere bio na samom početku, kada je sa Jugoplastikom iz Splita osvajao trofeje. 

"Definitivno je ’89 godina vrhunac moje karijere. Tada smo Toni i ja kao klinci koje niko ne zna igrali protiv timova poput Barselone i Makabija, sjajnih timova sa puno Amerikanaca. Bili smo kao Bitlsi, gde god odemo arena je bila puna i svi su navijali za nas", dodao je on. 

Foto: N.Paraušić

 

Na kraju i neizbežno pitanje. Da se Jugoslavija nije raspala, da li bi mogla da parira "Drim timu"?

"Oni pobeđuju, ali ne lako sa velikom razlikom. Bio bi mnogo izjednačeniji tim (nego Hrvatska prim. aut) jer bismo imali dužu klupu", zaključio je Rađa.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama