NE PRIJA PARTIZANU SVETLOST PARIZA: Crno-beli deklasirani od Metropolitansa!

A. Ilić

19. 01. 2021. u 20:15 >> 22:42

Košarkaši Partizana u 2. kolu top 16 faze Evrokupa gostovali su Metropolitansu (79:62).

НЕ ПРИЈА ПАРТИЗАНУ СВЕТЛОСТ ПАРИЗА: Црно-бели декласирани од Метрополитанса!

FOTO: KK Partizan

Imao je Partizan ove sezone loših momenata, ali je meč protiv francuskog tima u vrhu najlošijih izdanja crno-belih ove sezone. 

Domaćin je od prvog podbacivanja pokazao da želi pobedu, već nakon 10 minuta imali su dvocifrenu prednost 22:11. Izabranike Saše Filipovskog nije služio šut u prvoj deonici. 

Uspeli su da se u nekoj meri vrate u život u drugoj deonici koja je gostima pripala rezultatom 16:19, a potpuni potom usledio je u drugom poluvremenu. 

FOTO: KK Partizan

Treći period ubedljivo dobija domaći tim rezultatom 23:16, a u poslednjoj četvrtini usledilo je pomračenje uma. 

Nije Partizan uspeo da ubaci loptu u kož ni po pitanju života. Primili su ih 16, a za osam minuta postigli svega 8. Metropolitans nije popuštao gas, te je Partizan na kraju ubedljivo poražen. 

Metropolitan – Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16,  18:16)

Hala: Marsel Serdan

Sudije: Koromilas, Alijaga, Klivaz

Metropolitans: Stol 5, Konate 5, Mičino 16, Ros 13, Sako 2, Pinalt 4, Gudvin 9, Braun 6, Čikoko 4, Halilović 15. 

Partizan: Mika, Miler-Mekentajer 14, Zagorac 14, Pejdž 7, Gangubić 8, Jaramaz 2, Veličković, Perkins 5, Janković, Tomas 7, Trifunović, Mozli 13

FOTO: KK Partizan

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Pokušao je Jaramaz da šutne, bio je izblokiran, u nastavku napada napravio je bek crno-belih faul u napadu. Na kraju Mekentajer postiže trojku za crno-bele

39. MINUT - Nije uspeo Partizan u nastavku da se probudi, te je Mišino diktirao tempo i dolazio do lakih poena. Videli smo ipak jedan atraktivan potez kada je Vil Mozli zakucao nakon lob dodavanja Jaramaza 79:59. 

37. MINUT - Rasterećeno igraju košarkaši Metropolitensa, Mišinopostiže novu trojku za prednost 74:52. 

36. MINUT - Prve poene Partizan postiže poene preko Dangubića, a potom se upisuje Miler Mekentajer. 

32. MINUT - Partizan gubi 21 poen u ovom trenutku. Serija domaćina 6:0 za maksimalnih 67:46. Izabranici Saše Filipovskog izgledaju kao tim koji je juče sastavljen. Nerezonski šutevi, "er bol" Dangubića, ukratko je sumiran učinak Partizana tokom dosadašnjeg dela poslednje deonice. 

FOTO: KK Partizan

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Stol sa bacanja održava 18 poena, pokušali su u poslednjem napadu preko Perkinsa iz teške situacije i uspeli crno-beli da smanje na 15 poena. 

29. MINUT - Partizan je konačn odošao do lakih poena preko Mozlija. Perkins to zamalo anulirao lošim prekršajem. Srećom po Partizan, nije Sako pogodio dodatno bacanje, pa je razlika ostala +18, 59:41.

25. MINUT - Kako je počeo prvu, tako i treću četvrtinu počinje Partizan. Bez šuta. Maksimalnih 17 poena za domaćina 53:35. 

23. MINUT- Mičino održava pristojnu prednost domaćina u ovom trenutku. Ros novom trojkom ponovo vraća dvocifrenu razliku, a potom poenima Mičinoa ponovo 13... 

22 MINUT - Prvo je Rosu ispala lopta pri pokušaju zakucavanja, a onda je u napadu Partizana Mekintajer smanjio na -6. Nadovezao se Čikoko faulom u napadu pri pravljenju bloka.

FOTO: KK Partizan

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Partizan je u poslednji minut ušao sa pet poena zaostatka. Imao je Mekentajer priliku da još približi Partizan, šutirao je nerezonsku trojku. Kažnjava Pol Stol trojkom to na drugoj strani. 38:30. U poslednjim sekundama poluvremena pogodio je Mekentajer, pogledali su arbitri snimak, ništa od poena. 

18. MINUT - Razigrao se Rašon Tomas, prvo je fauliran i sa dva penala primakao crno-bele, a potom iznudio još jedan faul igrača, i to u napadu. Ipak, nije bilo poena, Čikoko je pogodio sa poludistance, nakon čega je usledio brutalan koš Mozlija. Brzu akciju crno-belih Pejdž je okončao pasom za Mozlija, a on “posterizovao” Čikokoa uz dodatno slobodno bacanje, koje je promašio. Nije ni domaći tim poentirao, 35:28 za Francuze.

16. MINUT - Laki poeni za Metropoliten. Maksim Ros je pogodio, sa druge se strane upisao Rašon Tomas, a potom u narednom napadu Miler-Mekentajer, te Partizan dolazi konačno do lakih poena. Trenutno 33:24. 

15. MINUT - Poenima Arčija Gudvina Parižani idu na maksimalnih 13 poena prednosti. Partizan svim silama pokušava sa distance, a večeras su čini se zaboravili šut kući. 

12. MINUT - Partizan ima već šest izgubljenih lopti, a iz igre šutira 4/16, od čega 2/12 za dva! Druga četvrtina je počela šutem za tri Perkinsa, ali lopta izlazi iz obruča. Halilović je siguran, to je njegov deveti poen večeras. Pejdž daje novu trojku – 24:14

FOTO: KK Partizan

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Partizan dugo bez poena. Konačno uspeva Zagorac da trojkom razbudi goste 19:1. Nakon prve četvrtine ipak dvocifrena prednost domaćina. 

8. MINUT -Entoni Braun sa linije za slobodna bacanja donosi prvu dvocifrenu prednost domaćinu 18:10, a potom je precizan bio sa penala i Pino, te je prednost domaćina otišla na 11 poena. Ne ide u korist Partizanu ni pet izgubljenih lopti do ovog perioda. 

6. MINUT - Partizan je postigao koš posle tri minuta! Pejdž daje "flouter", ali Mišino odmah odgovara. Filipovski traži tajm-aut, ljut je na svoje igrače. 14:6

5. MINUT - Posle minuta bez poena na obe strane, Mozli faulira Gudvina pri šutu za tri poena; 3/3 i sada je 10:4. Partizan ima tri izgubljene lopte za manje od pet minuta. 

2. MINUT - Utakmica je počela brzim tempom. Čekalo se skoro minut i po na prvi koš koji je delo Metropolitana. Na drugoj strani, posle dva promašaja Tomasa, Kodi-Miler Mekentajer daje trojku. 2:3

FOTO: KK Partizan

Startne postave:

Metropolitans Pariz: David Mišino, Maksim Ros, Arči Gudvin, Entoni Braun, Vitalis Čikoko

Partizan: Kodi Miler-Mekintajer, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Rašon Tomas, Vil Mozli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)