DOMINIRAJU U ABA LIGI, GAJE AMBICIJE I U EVROKUPU: Mornar zreo za velika dela

G. KELIĆ

19. 01. 2021. u 20:29

APETITI su dobrano porasli za košarkaše Mornara iz Bara, što jasno pokazuje i trenutna vodeća pozicija u regionalnoj ABA ligi, kao i istorijski plasman u drugu fazu Evrokupa, u kojem se danas (19.00), u drugom kolu, sastaju sa španskom Andorom, nakon što su prošle sedmice u gostima savladali još jednu ekipu sa Pirineja, Gran Kanariju.

ДОМИНИРАЈУ У АБА ЛИГИ, ГАЈЕ АМБИЦИЈЕ И У ЕВРОКУПУ: Морнар зрео за велика дела

Foto: Nebojsa Parausic

Tim u kojem su apsolutni alfa i omega braća Pavićević, Đorđije kao predsednik i Mihailo kao trener, uspeli su da zanemare činjenicu što se svet rve sa virusom korona i uprkos ekonomskoj krizi, stvore respektabilan tim koji preti da pomrsi račune najjačima.

- Uvek kažem ono što mislim, pa ću tako i sada. Napadamo prvo mesto u ABA ligi i uradićemo sve da to ostvarimo. U Evrokupu ćemo gledati da odemo što dalje, nećemo se zadovoljiti samo plasmanom u Top 16. Ovo je najjača ekipa koju smo imali. Ona je delo našeg arhitekte, mog brata Đorđa.

- Imam grupu izuzetno talentovanih igrača sa kojom uvek mogu da izvučem novog keca iz rukava. Imamo kvalitet da svakome izađemo na crtu, ne plašimo se apsolutno nijedne ekipe. Došao je trenutak da pokušamo da napravimo što bolji rezultat - rekao je Mihailo Pavićević i tako samo dodatno potvrdio velike ambicije ekipe sa crnogorskog primorja.

Te ambicije bi mogle da dobiju jaku potporu ukoliko se večeras ostvari eventualni pozitivan ishod protiv Andore u hali "Topolica" i tako potvrdi brejk iz prvog kola u kojem je u gostima oružje položila Gran Kanarija (102:100).

Tako nešto nije teško izvodljivo, pošto ekipa Andore u najmanju ruku ne blista ove sezone, u kojoj je plasman u drugi krug evropskog takmičenja ostvarila kao četvrta iz grupe C, sa samo tri pobede, dok trenutno u španskom prvenstvu drži 11. poziciju.

TOP 16 EVROKUPA

GRUPA E, 2. kolo: Monako - Unikaha (sinoć). Danas: Huventud - Nanter 20.45. TABELA: Monako 1-0, Huventud 1-0, 3. Unikaha 0-1, Nanter 0-1.

GRUPA G, 2. kolo: Cedevita O. - Budućnost (sinoć). Danas: Burg - Virtus 18.45. TABELA: Budućnost 1-0, Vitrus 1-0, Cedevita 0. 0-1, Burg 0-1.
GRUPA H, 2. kolo, danas: Uniks - G. Kanarija 17.00, Mornar - Andora 19.00. TABELA: Uniks 1-0, 2. Mornar 1-0, G. Kanarija 0-1, Andora 0-1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina